Kuninkaalliset

Kruununprinsessa Victorian poikkeuksellinen asu kerää ylistystä – asiantuntijalta tiukka arvio: ”Aiheuttaa lumipalloefektin ympäri maailman”

Julkaistu:

nobel-gaala
Kruununprinsessa Victorian kannanotto uudelleenkäyttää äitinsä juhlapukua 23 vuoden takaa tulkittiin edistykselliseksi kannanotoksi.
Nobel-gaala on paitsi tärkeä tapahtuma tieteen saralla, myös näyttävä iltajuhla, johon kuningasperheen naisten tiedetään pukeutuvan parhaimpiinsa. Ruotsalaiset seuraavatkin tilaisuutta vuosittain erittäin kiinnostuneina.

Gaalan puheenaiheeksi nousi tällä kertaa Victorian erityinen iltapukuvalinta. Kruununprinsessa saapui gaalaan näyttävässä luomuksessa, jonka menneisyydestä paljastui runsaasti symboliikkaa.
  • Katso yllä olevalta videolta kooste Nobel-gaalasta!

Asua ei nimittäin nähty gaalassa ensimmäistä kertaa: Kuningatar Silvia edusti täysin samassa luomuksessa Nobel-gaalassa 23 vuotta sitten. Asu on ranskalaismerkki Nina Riccin käsialaa.


Olkaimettoman juhlapuvun yläosa on hempeän vaaleanpunainen, pöyheästi laskeutuva alaosa taasen hillityn harmaa. Puvun ylä- ja alaosan yhdisti kultainen kangasvyö. Vickanin hiukset olivat näyttävästi kiinni ja hänellä oli päässään timantein koristeltu, varsin siro tiara.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Se oli hyvin upea, mutta eikö Vickan ole aina upea, Aftonbladetin muotiasiantuntija Nina Campioni kommentoi kruununprinsessan asua.


Campionin mielestä Victorian ele puvun uudelleenkäytöstä on edistyksellinen, sillä kestävä kehitys ja kierrätys ovat muotiasiantuntijan mielestä vuonna 2018 trendikkäämpiä teemoja kuin koskaan.

– Ajatelkaa, että hänen äitinsä, kuningatar Silvia pukeutui samaan iltapukuun vuonna 1995. Se, että Victoria käyttää sitä uudelleen, aiheuttaa lumipalloefektin hoveissa ympäri maailman, Campioni pohtii.

– Victorian kaltaisten roolimallien vuoksi uskon, että ilmastonmuutos on ehkä pysäytettävissä ajoissa. Hienoa, Victoria! Asuvalintasi on tärkeämpi kuin mitä edes voimme ymmärtää, hän jatkaa ylistystä.

Myös prinsessa Sofia edusti juhlallisessa tilaisuudessa tyylikkäänä. Hän saapui gaalaan yhdessä puolisonsa prinssi Carl Philipin kanssa. Prinsessa oli pukeutunut punaiseen iltapukuun, jonka pitkät hihat oli tyylikkäästi jätetty avoimiksi. Sofia oli valinnut pukunsa kanssa valkoisen kireän kaulakorun.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt