Kruununprinsessa Victoria purjehti Nobel-gaalaan pöyheässä prinsessaunelmassa – kuningatar Silvia säkenöi samassa asussa 23 vuotta aiemmin

Julkaistu:

nobel-gaala
Victoria puki äitinsä vanhan iltapuvun Nobel-gaalaan.
Tänään Tukholmassa jaetaan fysiikan, kemian, lääketieteen ja taloustieteen Nobel-palkinnot.

Ruotsin kuninkaallinen perhe kuningas Kaarle Kustaan johdolla osallistuu illan juhlallisuuksiin. Kuningas Kaarle XVI Kustaa ja kuningatar Silvia sekä kruununprinsessa Victoria ja prinssi Daniel istuivat lavalle asetetuille kunniapaikoille.

Prinssi Carl Philip ja prinsessa Sofia istuivat eturiviin yleisön joukkoon.

Prinsessa Victoria saapui gaalaan sen sijaan prinsessamaisessa luomuksessa. Olkaimettoman asun yläosa oli hempeän vaaleanpunainen. Pöyhkeästi laskeutuva alaosa taasen hillityn harmaa. Puvun ylä- ja alaosan yhdisti kultainen kangasvyö.


Asulla on historiallinen merkitys, sillä kuningatar Silvia edusti täysin samassa luomuksessa Nobel-gaalassa vuonna 1995. Asu on ranskalaismerkki Nina Riccin käsialaa.

Vickanin hiukset olivat näyttävästi kiinni. Hänellä oli päässään timantein koristeltu, varsin siro tiara.

Tilaisuus alkoi Kungssången-kuningashymnillä, jonka laulamiseen kuninkaalliset osallistuivat. Tämän jälkeen ruotsalainen professori Carl-Henrik Heldin piti puheen, jossa hän käsitteli muun muassa ihmisoikeuksia ja yhteiskunnan kohtaamia ongelmia.


Gaalan jälkeen kuningasperhe osallistuu Nobel-voittajien kanssa juhlaillalliselle.

Nobel-gaala on perinteisesti yksi Ruotsin kuningasperheen tärkeimpiä edustustehtäviä. Tosin prinsessa Madeleine perheineen jättää gaalan tänä vuonna välistä.

Prinsessa ja hänen miehensä Chris O’Neill muuttivat Floridaan tänä syksynä lastensa prinsessa Leonoren, prinssi Nicolasin ja prinsessa Adriennen kanssa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt