Muistatko nämä Ruotsin prinsessojen Nobel-tyylit? Sofia säväytti paljastavassa paljettiunelmassa, Madeleine kohautti ”Baywatch-mekossa” - Kuninkaalliset - Ilta-Sanomat

Muistatko nämä Ruotsin prinsessojen Nobel-tyylit? Sofia säväytti paljastavassa paljettiunelmassa, Madeleine kohautti ”Baywatch-mekossa”

Ruotsin kuningasperheelle Nobel-gaala on yksi vuoden tärkeimmistä edustusjuhlista. Vuosien varrella varsinkin perheen prinsessat ovat nousseet huomion keskipisteiksi.


10.12.2018 13:47

Tänään Tukholmassa jaetaan fysiikan, kemian, lääketieteen ja taloustieteen Nobel-palkinnot. Nobel-gaala on perinteisesti yksi Ruotsin kuningasperheen tärkeimpiä edustustehtäviä.

Kuninkaallisen perheen juhla-asut ovat herättäneet paljon huomiota joka vuosi, ja etenkin prinsessojen tyylit ovat kiinnostaneet hoviasiantuntijoita.

Erityisesti prinsessa Madeleinen, kruununprinsessa Victorian ja myöhemmin myös prinsessa Sofian juhlatyylit ovat nousseet usein huomion keskipisteeksi.

Katso kuvagalleria Nobel-gaalojen juhlahumusta:

Nobel-gaalan juhlahumusta muistettiin vuonna 2002 erityisesti prinsessa Madeleinen kaula-aukko.

2002 prinsessa Madeleinen tummanpunainen iltapuku kuohutti Ruotsia.

Prinsessa saapui juhlaan leningissä, jonka avonainen dekoltee sai osakseen kritiikkiä. Pär Engshedenin suunnittelema puku sai nopeasti ruotsalaismedialta lempinimen ”Baywatch-mekko”, sillä avara kaula-aukko toi monille mieleen tv-sarjan niukat uimapuvut.

Kohutun mekon jälkeen Madeleine luotti peittävämpään tyyliin.

Bileprinsessan maineessa ollut Madeleine luotti Nobel-gaalassa seuraavana vuonna huomattavasti peittävämpään tyyliin.

Vuonna 2008 Madeleinen yllä nähtiin iltapuvun lisäksi hartiat peittävä bolero.

Tänä vuonna prinsessa Madeleine ei osallistu Nobel-gaalaan perhesyiden vuoksi.

Hän jätti myös viime vuoden juhlallisuudet väliin, sillä hän odotti kolmatta lastaan. Hovi tiedotti prinsessan kärsivän selkäkivuista, eikä hän tämän takia pysty istumaan pitkiä aikoja.

Prinsessa Madeleinen juhlatyyliä Nobel-gaalasta vuodelta 2005.

Prinsessa Madeleine ja hänen miehensä Chris O´Neill muuttivat Floridaan tänä syksynä lastensa prinsessa Leonoren, prinssi Nicolasin ja prinsessa Adriennen kanssa.

Perhe keskittyy nyt rakentamaan uutta elämäänsä kaikessa rauhassa valtameren toisella puolella.

Siskokset prinsessa Madeleine ja kruununprinsessa Victoria Nobel-gaalassa vuonna 2006.

Monilla on jäänyt erityisen hyvin mieleen kruununprinsessan viime vuoden gaalatyyli. Tällöin Victorialla oli yllään vaaleansininen Jennifer Blomin iltapuku ja prinsessa Sibyllan akvamariinidiadeemi.

Viime vuonna kruununprinsessa ihastutti sinisessä.

Ruotsalaissuunnittelija Jennifer Blom on yksi kruununprinsessan suosikkisuunnittelijoista ja hänet on nähty Blomin luomuksissa aikaisemminkin.

Ruotsalaislehdet ylistivät tuolloin Victorian juhlatyyliä arvokkaaksi ja kuningatarmaiseksi.

Kruununprinsessa Victorian upeaa punaista juhlatyyliä kritisoitiin etikettivirheestä.

2014 kruununprinsessa Victorian juhlatyyli nostatti pienen kohun Ruotsissa.

Olkaimettoman iltapukuun pukeutunut kruununprinsessa kantoi Serafiini-ritarikunnan nauhaa, jota ei etikettiasiantuntijoiden mukaan saisi kantaa paljaalla iholla.

Expressenin kuninkaallisasiantuntija kuitenkin huomauttaa, että monet muutkin kuninkaalliset ovat tehneet saman etikettivirheen vuosien saatossa.

Kruununprinsessa suosi vuonna 2016 rauhallista värimaailmaa.

Vuonna 2014 Nobel-gaalassa nähtiin tärkeä debyytti, kun prinssi Carl Philipin puoliso prinsessa Sofia esiintyi Nobel-gaalassa ensimmäistä kertaa.

Hän varastikin huomion paljastavalla ja kimaltelevalla asullaan. Sofia oli valinnut juhlapuvukseen fuksianvärisen, paljeteilla koristellun juhlamekon, jossa oli rohkean avara kaula-aukko.

Prinsessa Sofian ensiesiintyminen Carl Philipin kanssa Nobel-gaalassa tapahtui vuonna 2014, jolloin media seurasi paria herkeämättä.

– Oli rohkea veto Sofialta valita noin avara leninki Nobel-juhlaan. Puvussa on glamouria, mutta se ei ole kovin moderni, Expressenin stylisti arvioi tällöin.

Myöhempinä vuosina entinen glamourmalli ja tosi-tv-tähti on turvautunut korkeakauluksisiin ja peittävämpiin muotiluomuksiin.

Prinsessa Sofian vihreä juhlatyyli keräsi ihastusta vuonna 2016.

Juuri syntymäpäiviään juhlinut prinsessa on kaikesta huolimatta noussut viime aikoina kansansuosioon.

Ruotsalaismedioiden mukaan prinsessa Sofia on muuttunut maanläheisemmäksi, ja hänet on nähty viime aikoina hyvin tavallisissa ja edullisissa vaatteissa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?