Kuninkaalliset

Nainen luuli ostaneensa kirpparilta aivan tavallisen mekon – äimistyi tajutessaan, kenelle se aikanaan kuului: arvoksi veikattu jopa 112 000 euroa

Julkaistu:

Kuninkaalliset
Prinsessa Dianan vuonna 1986 käyttämä mekko saa huomenna uuden omistajan.
Prinsessa Dianan yli 30 vuoden ikäinen silkkimekko myydään huomenna huutokaupassa Englannissa ja sen hinnaksi on arvioitu jopa 112 000 euroa. Hinta-arvio oli melkoinen yllätys mekon omistajalle, joka osti asun aikanaan paikalliselta kirpputorilta vain 230 eurolla.

Asiasta uutisoi muun muassa The Independent.

Prinsessa Dianan tiedetään käyttäneen asua kuninkaallisella vierailulla Bahrainissa vuonna 1986. Vierailu oli osa kuninkaallista kiertomatkaa, jonka Diana teki yhdessä silloisen aviopuolisonsa prinssi Charlesin kanssa.

Hyväntekeväisyystyöstä tunnettu Diana lahjoitti mekon myöhemmin kirpputorille, josta kyseisen kaupan osa-aikainen myyjä lunasti sen itselleen vuonna 1994.


The Independentin mukaan ostaja aikoi alun perin käyttää luomusta tanssiaisasunaan, mutta ei koskaan jostain syystä tehnyt niin. Vasta kun mekon omistaja katsoi prinsessa Dianasta tehdyn dokumentin ja huomasi asun tämän päällä, hän ymmärsi, miten arvokas timantein ja kristallein koristeltu silkkimekko voikaan olla.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Iltapuku huutokaupataan huomenna maanantaina Kerry Taylorin huutokaupassa Lontoossa. Puvun suunnittelija Elizabeth Emanuelin mukaan mekko on ainut laatuaan.

The Independetin mukaan iltapuvun tarina on erityisen poikkeuksellinen siitä syystä, että yleensä Diana vei kirpputoreille vain arkivaatteitaan.


Prinsessa Dianan entistä omaisuutta on huutokaupattu useasti ennenkin. Yksi erikoisimmista kauppakohteista on Dianan legendaarinen timanttikaulakoru, jota myytiin 11,2 miljoonan euron hintaan. Prinsessa Diana kuoli auto-onnettomuudessa vain kaksi kuukautta sen jälkeen, kun hän oli käyttänyt kyseistä korua Joutsenlampi-baletin ensi-illassa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt