Herttuatar Catherinen äiti rikkoi 15 vuoden hiljaisuuden huhumyllyn pyöriessä hovin yllä – kertoo nyt harvinaisessa haastattelussa perheen väleistä - Kuninkaalliset - Ilta-Sanomat

Herttuatar Catherinen äiti rikkoi 15 vuoden hiljaisuuden huhumyllyn pyöriessä hovin yllä – kertoo nyt harvinaisessa haastattelussa perheen väleistä

Julkaistu: 5.12.2018 7:44

Herttuatar Catherinen Carole-äiti astui vihdoin esiin. Ajankohta on kuitenkin saanut brittimedian epäilyksiin.

Herttuatar Catherinen äiti Carole Middleton, 63, on pysynyt poissa parrasvaloista siitä lähtien, kun hänen tyttärensä alkoi seurustelemaan Britannian tulevan kruununperijän, prinssi Williamin kanssa.

Carole on vain kerran avannut julkisuudessa tarkoitusperiään herttuattaren äitinä. Tuolloin hän teki hyvin selväksi, ettei hän halua osaansa tyttärensä valokeilasta. Kuninkaallisen vanhempia ollaankin nähty lähinnä häissä ja ristiäisissä.

– En ole julkisuuden henkilö, enkä halua sellaiseksi, hän mainitsi tuolloin.

– Julkisuuden henkilöillä on turvamiehiä ja PR-ihmisiä, enkä haluaisi palkata sellaisia. En pyytänyt kaikkea tätä, hän jatkoi.

Middletonit prinssi Louis’n kastejuhlassa.

Nyt Carole on kuitenkin astunut esiin ja antanut ei vain yhtä, vaan kaksi kattavaa haastattelua brittimedialle. The Telegraphinlaajassa henkilöhaastattelussa Carole esittelee toimittajalle Middletonien näyttäviä tiluksia ja puhuu elämästään ensi kertaa.

Carole Middleton ja Catherinen James-veli Pippa Middletonin ja James Matthewsin häissä.

Carole kertoo Telegraphin haastattelussa muun muassa siitä, mitä perhe hänelle merkitsee ja millaiset välit hänellä on läheisiinsä.

– Pahin pelkoni oli, että menettäisin perheeni (lasten kasvettua aikuisiksi), mutta olemme pysyneet läheisinä.

– Haluaisin löytää enemmän aikaa tehdäkseni rakastamiani asioita, mutta perheeni on kaikkein tärkein. He tulevat ensimmäisenä nyt ja aina, jopa silloin, kun minulla on enemmän aikaa itselleni.

Herttuattaren äiti puhui haastattelussa lämpimästi myös vuonna 2011 sukuu tulleesta prinssi Williamista.

– Minulla on kaksi ihanaa vävypoikaa, hän hehkuttaa.

Carole ja Michael Middleton ovat pysyneet poissa julkisuuden valokeilasta – tähän asti.

Haastattelussa Carole paljastaa myös, miksi on pysynyt poissa julkisuudesta.

– Vuosien varrella olen huomannut, että on fiksumpaa olla sanomatta mitään, hän pohtii.

Carole paljastaa haastattelussa antaneensa suuren työpanoksen Catherinen ja Williamin häihin. Kuvassa vasemmalla herttuattaren Pippa-sisko.

Carole Meghanin ja Harryn häissä toukokuussa 2018.

Brittimedia on kyseenalaistanut Carolen motiivit antaa haastatteluja juuri nyt. Medioiden mielestä ei voi olla täysin sattumaa, että herttuattaren äiti päättää juuri nyt puhua perheensä yhtenäisyydestä ja hyvistä väleistä.

Hovi on ollut melkoisen mylläkän alla viime viikot, kun julkisuuteen on tihkunut kohuja toistensa perään.

Vielä eilen sunnuntaina Isossa-Britanniassa kohistiin toden teolla, sillä paikalliset mediat uutisoivat, että prinssi William perheineen ei viettäisi koko joulua perinteisesti kuningatar Elisabetin tiluksilla Sandringhamissa, vaan he olisivat suuntaamassa jouluksi herttuatar Catherinen äidin Carole Middletonin luokse.

Kohauttavan päätöksen taustalla kerrottiin olevan prinssi Williamin ja prinssi Harryn etääntyneet välit, mutta myös herttuatar Catherinen ja herttuatar Meghanin viileähkö suhde.

Herttuaparien välien kerrotaan viilenneen.

Nyt brittilehtien saamien uusien tietojen mukaan prinssi William perheineen liittyy sittenkin joulunviettoon muun kuninkaallisen perheen kanssa.

Myös herttuatar Catherinen ja herttuatar Meghanin viileät välit ovat nousseet keskusteluun jo usean viikon ajan.

Hovin sisäpiiriläiset sanovat Meghanilla olevan erikoinen luonne, joka ei välttämättä ole Catherinen mieleen. Sisäpiiriläiset uskovat, että herttuattarien välejä hiertää myös se, että Meghanille kuninkaallinen elämä velvollisuuksineen on hyvin uutta.

Sisäpiiristä kuitenkin korostetaan, ettei veljesten tai herttuattarien välillä olisi draamaa.

Juttua täydennetty kauttaaltaan klo 10:07.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?