Kuninkaalliset

Kuningatar Elisabet noudattaa hämmentävää periaatetta: kieltäytyy käyttämästä yhtä täysin tavallista sanaa

Julkaistu:

Kuningatar Elisabetilla riittää sääntöjä, jotka koskevat jopa tiettyjä sanoja.
Kuningatar Elisabet on tunnetusti perinteitä arvostava ja niitä tiukasti noudattava nainen.

Kuningatar on myös tarkka siitä miten asioista puhutaan. Erityisesti yksi sana on kuningatar Elisabetin punaisella listalla, kertoo Mirror-lehti.

Kuningatar Elisabet on toki ylpeä isoäiti, mutta hän ei uusimpien tietojen mukaan koskaan käytä sanaa raskaana puhuessaan tulevista perheenjäsenistään.

Sisäpiiritietojen mukaan syynä on se, että kuningatar pitää sanaa erittäin rahvaanomaisena.


Sen sijaan kuningatar suosii vuosisatojen takaista lausahdusta in the family way. Sanontaa käytettiin ahkerasti 1800-luvulla.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Suomeksi termi tarkoittaa ”vanhemmaksi tulemista”, ja sitä käytettiin aikoinaan hienovaraisena lausahduksena kuvaamaan raskaana olevaa naista.

Kuningattaren perhe kasvaa jatkuvasti. 92-vuotiaalla Elisabetilla on kahdeksan lastenlasta ja seitsemän lastenlastenlasta. Viime vuosina perheenlisäystä ovat saaneet muun muassa kuningattaren lapsenlapsi prinssi William puolisonsa herttuatar Catherinen kanssa.

Myös kuningattaren lapsenlapsi prinssi Harry odottaa ensimmäistä lastaan puolisonsa herttuatar Meghanin kanssa. Kuningattaren perhe kasvaa jälleen yhdellä pienokaisella kevään aikana.

Joskus mahtanee siis olla haastavaa jutustella ja rupatella perheen kuulumisista, mikäli kuningatar ei suostu käyttämään rahvaana pitämäänsä sanaa ollenkaan.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Sisäpiiristä on hiiskuttu, että perheen nuorimmaiset kuninkaalliset ovat keksineet kuningattarelle herttaisen lempinimen, ja kutsuisivat tätä Gan-Ganiksi.

Lähestyvä joulu on tärkeä juhla kuninkaalliselle perheelle, mutta erityisesti kuningatar Elisabetille.

Joulunviettoonkin kuuluu yksi tiukka sääntö: kuningatar ei anna lupaa siivota joulukoristeita pois ennen helmikuun alkua. Perinteellä hän kunnioittaa 6. helmikuuta kuollutta isäänsä Yrjö VI:ta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt