Herttuatar Catherine kantaa käsilaukussaan aina neljää tarkkaan valikoitua apuvälinettä – kielivät säntillisestä etiketin noudattamisesta - Kuninkaalliset - Ilta-Sanomat

Herttuatar Catherine kantaa käsilaukussaan aina neljää tarkkaan valikoitua apuvälinettä – kielivät säntillisestä etiketin noudattamisesta

Herttuatar Catherine meikkaa hyvin hillitysti, kuten suositeltavaa on.

Julkaistu: 25.11.2018 16:11

Herttuatar Catherine kantaa käsilaukussaan elämäkertakirjailijan mukaan aina huulirasvaa, taskupeiliä, puuteripaperia ja nenäliinoja.

Herttuatar Catherine on Britannian prinssi Williamin puolisona yksi maailman seuratuimmista henkilöistä. Hänet tunnetaan kuninkaallisen maailman todellisena tyyli-ikonina, jonka olemus on edustustilaisuuksissa aina viimeisen päälle täydellinen.

Brittiläinen Mirror-lehti kertoo nyt, että herttuattaren elämäkerran kirjoittanut kuninkaallisasiantuntija Marcia Moody on paljastanut, mitä herttuatar kantaa aina mukanaan pienessä kirjekuorikäsilaukussaan.

Moodyn mukaan Catherinella on käsilaukussaan neljä esinettä. Ne ovat pieni taskupeili, huulirasva, nenäliina ja puuteripaperit.

Catherinella on usein edustustilaisuuksissa mukanaan pieni kirjekuorilaukku. Kuva marraskuulta Lontoosta.

Valinnat kielivät Catherinen olevan hyvin uskollinen kuninkaallisten suosimalle tyylietiketille. On nimittäin kirjoittamaton vanha sääntö, että kuninkaalliset naiset eivät saisi käyttää värikästä huulipunaa tai muutenkaan liian huomiota herättävää meikkiä. Huulirasva ja kiillon tai hien pois taputteluun tarkoitetut puuteripaperit ovat tähän omiaan.

Catherine huolehtii siis olemuksestaan mahdollisimman huomaamattoman lopputuloksen jättävillä kosmetiikkatuotteilla.

Lehdissä on aiemmin ihmetelty, miksi Catherine ylipäätään kantaa aina pientä laukkua mukanaan.

Kuninkaallisasiantuntijat ovat epäilleet, että laukku on sopiva keino välttää kiusalliset kättely-yritykset. Kuninkaalliset kun eivät saisi koskettaa ketään julkisissa edustustilaisuuksissa. Catherine pitääkin käsilaukustaan usein molemmilla käsillään kiinni.

Catherine vaikuttaa noudattavan etikettiä hyvin säntillisesti. Sen sijaan hänen puolisonsa prinssi William ei huolehdi vanhoista suosituksista niin tarkkaan. William halaa ja kättelee usein aktiivisesti työtehtävissään tapaamiaan ihmisiä.

Catherine pitää usein kiinni laukustaan molemmin käsin. Joidenkin lähteiden mukaan hän välttää tällä tavoin kätevästi kättely-yritykset. Kuninkaalliset eivät saisi kosketella vieraita ihmisiä edustustilaisuuksissa.

Kuninkaalliseen perheeseen kuuluvien naisten elämään kuuluu paljon muitakin ulkonäköön liittyviä ohjeita ja kirjoittamattomia sääntöjä. Kuninkaalliset eivät saisi pukeutua liian pröystäilevästi, eivätkä he saa käyttää tummaa kynsilakkaa tai muutenkaan kovin värikkäitä meikkejä.

Hameenhelman kuuluisi myös olla aina säädyllisen pitkä. Helman ohjeellinen minimipituus on viisi senttimetriä polvien alapuolella.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?