Kuninkaalliset

Herttuatar Meghan voi aiheuttaa brittihoville valtavan veroselkkauksen – jopa kuningatar tulilinjalla: ”Hovin pahin painajainen”

Julkaistu: , Päivitetty:

verotus
Herttuatar Meghan maksaa veronsa Yhdysvaltoihin, sillä hän ei ole vielä Britannian kansalainen.
Vaikka herttuatar Meghan on yksi Britannian seuratuimmista, ihailluimmista ja vaikutusvaltaisimmista ihmisistä, ei hän ole maan kansalainen. Yhdysvalloista kotoisin oleva herttuatar on yhä USA:n kansalainen. Nyt The Mirror -lehti kertoo, että Meghanin kansalaisuus voi aiheuttaa hoville odottamattomia ongelmia.

Mirrorin mukaan Yhdysvaltojen monimutkainen ja tiukka verokäytäntö voi ajaa hovin kiusalliseen tilanteeseen. Lehden mukaan Meghan maksaa yhä veronsa Yhdysvaltoihin ja maan veroviranomaiset tutkivat tarkkaan tuoreen herttuattaren tulot. Yhdysvaltain veroviranomaiset syynäävät tarkkaan jokaisen lantin, jonka Meghan hovista ansaitsee, samoin kuin muut hyödykkeet ja lahjat.


Mirrorin mukaan on mahdollista, että viranomaiset tutkivat myös prinssi Harryn mittavan omaisuuden ja tulot, sillä ohjeistuksen mukaan Yhdysvaltojen kansalaisia verotetaan kaikista tuloista, jotka ovat tämän saatavilla, vaikka ne eivät olisikaan tämän omia. Käytännössä tämä voi tarkoittaa Mirrorin mukaan sitä, että koska prinssi Harryn miljoonat ovat Meghanin saatavilla, voivat veroviranomaiset saada myös ne syyniinsä.

Prinssi Harry maksaa noin 337 000 euron vuotuisista rahastotuloistaan verot Britanniaan. Hänen rahansa tulevat Expressin mukaan reilun 22 miljoonan euron rahastosta, jonka hän on perinyt äidiltään prinsessa Dianalta sekä kuningattarelta.


Veroviranomaisten tarkastelu ei välttämättä brittilehtien mukaan jää edes prinssi Harryyn. On mahdollista, että tutkintaa voidaan laajentaa myös esimerkiksi kuningatar Elisabetin ja prinssi Charlesin varoihin.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Kyseessä on sen tason varojen paljastuminen, jota kuninkaallinen perhe ei ole koskaan joutunut kohtaamaan, hovin avustaja kommentoi The Sunday Expressille.

– Se on hovin pahin painajainen.


Mirrorin mukaan hovi on palkannut joukon yhdysvaltalaisia talousasiantuntijoita auttamaan Meghania tämän veroilmoituksen kanssa.

Lehden mukaan voi kestää vuosia, että herttuatar Meghan saa Britannian kansalaisuuden. Siihen saakka hänellä on vain oleskelulupa, joka takaa rajattoman oleskelun Britanniassa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Herttuatar Meghan tunnettiin aiemmin menestyneenä näyttelijänä. Expressin mukaan hänellä on noin 4,4 miljoonan euron omaisuus.

Juttua editoitu 22.11.2018 16.40: Korjattu veroasioiden muotoilua.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt