Kuninkaalliset

Prinsessa Margaret teki vuonna 1993 peruuttamattoman päätöksen – tuhosi tulenarkaa sisältöä prinsessa Dianaan liittyen

Julkaistu:

kuninkaalliset
Prinsessa Margaret päätti polttaa kuningataräidin prinsessa Dianalle kirjoittamia kirjeitä kruunua suojellakseen.
Brittihovista on vuotanut julkisuuteen jälleen epämiellyttävä asia, uutisoi Mirror-lehti. Julkaisun mukaan nimittäin prinsessa Margaret poltti prinsessa Dianan ja kuningataräiti Elisabetin toisilleen kirjoittamia henkilökohtaisia kirjeitä suojellakseen kruunua. Prinsessa Margaret on kuningatar Elisabetin sisko, kohutun prinsessan maineessa ollut Margaret kuoli vuonna 2002 71-vuotiaana.

Lehden mukaan prinsessa Margaret kävi äitinsä papereita läpi vuonna 1993, muutamia kuukausia sen jälkeen kun prinssi Charles ja prinsessa Diana olivat ilmoittaneet eroavansa. Kirjailija ja kuninkaallisasiantuntija William Shawcrossin mukaan Margaretin kerrotaan polttaneen muutamia henkilökohtaisia kirjeitä. Tuhoutuneiden kirjeiden uskotaan sisältäneen kuningataräidin ja prinsessa Dianan keskenään käymää henkilökohtaista kirjeenvaihtoa, vaikka kirjeiden tarkkaa sisältöä ei voidakaan enää varmistaa.

– Prinsessa Margaret oli omistautunut sille, että kävi äitinsä papereita läpi, Shawcross kirjoittaa kirjassaan.

– Prinsessa Margaretin määräyksestä useita jätesäkillisiä paperia tuhottiin sen sijaan, että ne olisi säilötty kuninkaallisiin arkistoihin. Siitä ei ole olemassa tarkkaa tietoa, mitä kaikkea hävitettiin, mutta prinsessa Margaret kertoi myöhemmin Lady Pennille papereiden joukossa olleen Walesin prinsessan kirjeitä kuningataräiti Elisabetille. Hän kertoi tuhonneensa kirjeet, koska ne olivat niin yksityisiä, Shawcross kirjoittaa.


Kirjassa väitetään, että Margaretilla oli myös tarkka motiivi suunnitelmalleen.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Ei ole epäilystäkään siitä, etteikö Margaret olisi tahtonut suojella äitiään ja muita kuninkaallisen perheen jäseniä. Hänen käytöksensä oli ymmärrettävää, mutta kaduttavaa historiallisesta näkökulmasta tarkasteltuna, kirjassa todetaan.


Uskotaan, että kuningataräiti kirjoitti prinsessa Dianalle kehottaakseen tätä ja Charlesia eroamaan. Kuten tiedetään parin avioliitto oli alusta saakka myrskyisä, eivätkä lukuisat julkiset skandaalit tehneet hyvää brittihovin maineelle.

Aiemmin syyskuussa brittimedia paljasti prinssi Philipin prinsessa Dianalle kirjoittaman arkaluontoisen kirjeen sisällön.
Mirror kertoo prinssi Philipin kirjoittaneen prinsessa Dianalle vuonna 1992 kirjeen, jossa hän ja kuningatar Elisabet paheksuivat poikansa rakkauselämää. He kutsuivat kirjeessä prinssi Charlesia typeräksi, koska tämä riskeerasi asemansa Camillan takia.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Avioerosotkussa prinssi Philip asettui miniänsä puolelle ja kertoi suorasanaisesti, mitä hän ajatteli poikansa eroaikeista ”koko kansan prinsessasta”.

– Emme koskaan edes kuvitelleet, että hän jättäisi sinut Camillan takia, prinssi Philip kirjoitti kirjeessään, jonka hän oli allekirjoittanut kutsuen itseään tuttavallisesti isäksi.

– Kukaan järkevä ei tekisi niin. Sellainen asia ei tullut edes mieleemme, prinssi Philipin kerrotaan kirjoittaneen kirjeessä.


Samaisessa kirjeessä prinssi Philip osoitti sympatiansa ja tukensa Dianalle ja tarjoutui jopa sovittelijaksi puolisoiden kiistoihin.

– Voin vain toistaa, mitä sanoin ennenkin: jos minua pyydetään, teen kaikkeni auttaakseni sinua ja Charlesia kykyjeni rajoissa, Philip kirjoitti.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt