Kuninkaalliset

Norjan prinsessa Märtha Louise saapuu maaliskuussa Suomeen – julkaisee kirjan erittäin henkilökohtaisesta aiheesta

Julkaistu:

kuninkaalliset
Suomi saa ripauksen kuninkaallista loistoa, kun Norjan prinsessa Märtha Louise saapuu maahamme ensi maaliskuussa.
Norjan kuninkaan Haraldin ja hänen vaimonsa, kuningatar Sonjan tytär, prinsessa Märtha Louise saapuu Suomeen. Ensi vuoden maalikuussa Märtha Louise tulee Helsinkiin pariksi päiväksi yhdessä yhteistyökumppaninsa Elisabeth Nordengin kanssa. Parivaljakko pitää FreeFlowFactoryn, Otavan ja Suomalaisen kirjakaupan järjestämän kiertueen maaliskuun lopussa.

Kirjailijanakin tunnetun Märtha Louisen, 47, Suomeen tulon syy on jälleen uusi teos. Vuodenvaihteessa nimittäin julkaistaan Herkäksi syntynyt (Otava), jonka kirjoitusprosessissa on ollut mukana prinsessan lisäksi myös oman tarinansa kertova Nordeng, 50.

Kirjassa kerrotaan, miten erilaista erityisherkän ihmisen elämä on niin lapsena, nuorena kuin aikuisena ja äitinäkin – varsinkin, jos sattuu olemaan Norjan prinsessa.


Fysioterapeuttinakin toiminut kirjailijaprinsessa on Norjan kruununperimysjärjestyksessä neljäntenä veljensä, kruununprinssi Haakonin ja tämän sekä puolisonsa Mette-Maritin lasten jälkeen.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Vaikka Märtha Louise on veljeään vanhempi, hän ei perinyt isältään kruunua. Siitä piti huolen maan perustuslaki, jossa luki tuolloin, että jos perheeseen syntyy miespuolinen perillinen, hän perii kruunun. Sittemmin lakia muutettiin.


Märtha Louise ei ole oikeastaan koskaan ajatellut kruunua vaan elänyt elämäänsä haluamallaan tavalla. Kuten isänsä, joka avioitui kauppiaan tyttären kanssa, Märtha Louisekin rakastui niin sanotusti tavalliseen norjalaiseen. Prinsessa avioitui kirjailija, taiteilija Ari Behmin kanssa toukokuussa 2002. Parille syntyi liiton aikana kolme tytärtä; Maud, Leah ja Emma.

Liitto näytti sujuvan mallikkaasti, mutta kodin seinien sisällä elo ei sittenkään ollut auvoista. Pariskunta sinnitteli ja yritti saada liittonsa solmut selvitettyä – siinä onnistumatta.


Heidän erostaan ilmoitettiin kesän lopulla kaksi vuotta sitten, 2016. Behm ja Märtha Louise ovat kuitenkin hyvissä väleissä ja heidän tyttäriensä elämä ja tulevaisuus on molempien ykkösasia. Eron jälkeen Ari Behm on jatkanut eteenpäin. Mies on ehtinyt seurustella jo tovin norjalaisen asianajajan kanssa, mutta alkukesästä norjalaislehdet tiesivät Behmin ja juristin suhteen viilentyneen.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Sitten Se og Hör -lehti kertoi Behmin muuttaneen ex-vaimonsa kanssa saman katon alle. Hovi ei ole asiaa kommentoinut. Eronneen parin suhde on lämmin ja se perustuu lehden mukaan nyt hyvään ystävyyteen sekä kolmen tyttären rakastavaan yhteishuoltajuuteen.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt