Belgian kuningasperhettä on varjostanut lähes 20 vuotta synkkä skandaali: salattu lapsi astui esiin – Albert II määrättiin isyystestiin

Belgian entinen kuningas Albert II on määrätty isyystestiin, joka selvittää onko hän taiteilija Delphine Boëlin isä.

Delphine Boël haluaa kuninkaan tekevän isyystestin.

17.11.2018 16:26

Belgiassa on seurattu tiiviisti vuodesta 1999 väitettä, jonka mukaan maan entisellä hallitsijalla kuningas Albert II, 84, olisi avioliiton ulkopuolella syntynyt lapsi.

Taiteilija Delphine Boël on jo vuosien ajan väittänyt julkisuudessa kuninkaalla olleen suhde hänen äitinsä kanssa. Tapausta on puitu oikeudessa asti, sillä Boël, 50, on vaatinut kuningasta tunnustamaan isyytensä.

Delphine Boël haluaa tietää, onko entinen kuningas hänen isänsä.

Nyt uutistoimisto AP kertoo, että belgialainen tuomioistuin on määrännyt entisen kuninkaan dna-testiin, jonka toivotaan selvittävän viimeinkin totuuden.

Oikeus määräsi, että kuningas Albert II on nyt kolme kuukautta aikaa antaa sylkinäytteensä tai valittaa päätöksestä. Belgian lakien mukaan kuninkaan voidaan oikeuden päätöksellä olettaa olevan Boëlin isä, jos hän kieltäytyy dna-testistä.

Jos dna-testi paljastaa entisen kuninkaan olevan Delphine Boëlin isä, on tytär maan perintölakien mukaan oikeutettu osaan kuninkaan perinnöstä. New York Times -lehti huomauttaa myös, että Boëlista tulisi kuninkaallisen perheen virallinen jäsen ja hän olisi kruununperimysjärjestyksessä 16:sta.

Belgian entinen kuningas Albert II tyttärensä, prinsessa Astridin kanssa.

Boëlin äidillä, paronitar Sybille de Selys Longchampsilla ja kuningas Albert II uskotaan olleen suhde 60-luvulla. Delphine Boël sanoo äitinsä kertoneen totuuden hänen isästään 1986.

– Äiti piti Delphinen pitkään piilossa. Albert tapasi tyttöä kuitenkin säännöllisesti ja oli osa hänen elämäänsä, Delphine Boëlin asianajaja on kertonut. Asianajaja on kuvaillut Boëlin olevan ”valtion salaisuus”, sillä kuningas ei ole koskaan myöntänyt hänen olevan lapsensa.

Outo vihjaus joulupuheessa

Kun väitteet kuninkaan salatusta lapsesta tulivat julkisuuteen vuonna 1999, joutuivat Boël ja hänen äitinsä valtavaan julkisuusmylläkkään. Boël kertoi tv-haastattelussa vuonna 2005 soittaneensa kuninkaalle ja pyytäneen tätä kommentoimaan isyysväitteitä julkisuudessa. Kuninkaan vastaus oli kylmäkiskoinen.

– Jätä minut rauhaan. Et ole tyttäreni, Boël kertoi tuolloin haastatteluissa kuninkaan tokaisseen.

New York Timesin mukaan monet belgialaiset kuitenkin uskovat, että entinen kuningas puhui viimeinkin ensimmäistä kertaa julkisesti salatusta lapsestaan ja isyyskohusta viime vuonna pitämässään joulupuheessa.

Albert II viittasi puheessaan kriisiin, joka häntä ja hänen vaimoaan oli kohdannut vuosikymmeniä sitten ja joka oli uudelleen nostanut päätään.

New York Times kertoo belgialaisten sympatioiden olevan Delphine Boëlin puolella, eikä entinen kuningas nauti kovinkaan suurta kansansuosiota tällä hetkellä. Maassa on arvuuteltu miten kuninkaallinen perhe tulisi suhtautumaan Boëliin, jos dna-testi todistaa entisen kuninkaan hänen isäkseen.

– Jos hän on Albert II biologinen tytär, niin hän voi ottaa isänsä hallitsijasuvun nimen, asianajaja Guy Hiernaux on kertonut belgialaismedialle.

Jos Boël mielii osaksi kuninkaallista perhettä, on hallituksen hyväksyttävä hänet kuninkaan lapseksi.

– Ihan siinä pisteessä emme ole, asianajaja toppuuttelee.

Albert II oli Belgian kuningas vuosina 1993-2013, minkä jälkeen hän luovutti tehtävän terveyssyistä pojalleen Philippelle.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?