Kuningatar Elisabet löysi salaatistaan jotain todella ällöttävää ja soppa oli valmis – palatsin kokki sai pian eteensä viestin - Kuninkaalliset - Ilta-Sanomat

Kuningatar Elisabet löysi salaatistaan jotain todella ällöttävää ja soppa oli valmis – palatsin kokki sai pian eteensä viestin

Kuningatar Elisabetin salaatista löytyi kuollut etana.

Julkaistu: 16.11.2018 19:31

Kokki sai kuulla kunniansa.

Englannin kuninkaallisille ruoan valmistaminen on työ, jossa virheille ei ole varaa. Mirror kertoo kuningatar Elisabetin kuitenkin löytäneen salaatistaan jotain hyvin epämieluisaa, nimittäin kuolleen etanan.

Vuosisatojen saatossa vastaavanlainen kömmähdys olisi voinut johtaa suurempiin toimenpiteisiin. Nykyisin epäkohdista huomautetaan kirjallisesti, kuningattaren humoristisilla kommenteilla höystettynä.

Kuningatar Elisabetin kerrotaan nauttivan terveellisistä ja yksinkertaisista annoksista.

Kuningatar Elisabet, 92, jätti lyhytsanaisen viestin keittiöhenkilökunnalleen huomattuaan, että hänen salaatissaan on jotain, mitä sinne ei yleensä kuulu.

Kuningatar käyttää brittimedian mukaan kommenttikirjeitä, joita hän käyttää ilmaistakseen mielipiteensä aterioistaan. Elisabetin kerrotaan repineen kirjeestä kokonaisen sivun ja asetellut kuolleen etanan paperille.

Paperille hän oli kirjoittanut kommenttinsa ateriastaan.

– Löysin tämän salaatista – söisitkö sinä sen? Takaisin keittiöön lähetetty viesti kuului.

Siitä huolimatta, että Elisabetilla on kuninkaallinen titteli, hänen kerrotaan pitävän yksinkertaisista ruoista. Hovin entinen kokki Darren McGardy paljasti kuningattaren nauttivan terveellisistä ja yksinkertaisista annoksista, kuten grillatusta merianturasta pinaattipedillä.

Kuningattaren salaatista löytyi kuollut etana. Kuvituskuva.

Kuningatar Elisabet valitsee ateriansa punaisesta nahkakantisesta kirjasta, johon hovin kokki on laatinut erilaisia ateriavaihtoehtoja. Kuningatar ympyröi kynällä haluamansa vaihtoehdon, ja vetää yli sellaiset, joita hän ei toivo syövänsä. Elisabet kirjoittaa myös itse ehdotuksia kirjaan.

Arkisin kuningattaren kerrotaan heräävän 7.30. Hovineidon tuoman Darjeeling-teen hän juo samalla, kun kuuntelee radiosta päivän aamulähetystä.

Aamiaispöydällä olevat murot on tarjolla Tupperware-astioissa. Kuningattaren kerrotaan pitävän jugurtista sekä paahtoleivästä, jota hän syö marmeladin kera.

Kuningattaren kerrotaan nauttivan aamuisin teetä.

Iltapäiväteellä, jonka hän yleensä nauttii neljän aikaan, valitsee kuningatar Elisabet itselleen pieniä voileipiä ja kakkuja.

McGrady, joka on työskennellyt kuninkaallisena kokkina 15 vuoden ajan kertoo, että päivällisellä tarjoillaan yleensä riistaa tai kalaa, jotka on pyydetty kuninkaallisten omilta mailta. Windsorin linnan kasvihuoneessa kasvatetut vaaleat persikat ovat hänen mukaan kuningattaren suurta herkkua.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?