Brittihovi julkaisi kaksi ennennäkemätöntä perhepotrettia – kehonkielen asiantuntija huomasi heti merkittävän eron prinsessan käytöksessä - Kuninkaalliset - Ilta-Sanomat

Brittihovi julkaisi kaksi ennennäkemätöntä perhepotrettia – kehonkielen asiantuntija huomasi heti merkittävän eron prinsessan käytöksessä

Brittihovi julkaisi tuoreita kuvia prinssi Charlesin syntymäpäivän kunniaksi.

Julkaistu: 14.11.2018 8:14

Hovi julkaisi prinssi Charlesin syntymäpäivän kunniaksi kaksi uutta perhepotrettia kuninkaallisesta perheestä.

Britannian tuleva kuningas, prinssi Charles täyttää tänään keskiviikkona 70 vuotta. Prinssin syntymäpäivän kunniaksi järjestetään suuret juhlat, joita vietetään Buckinghamin palatsissa. Charlesin syntymäpäivää juhlistetaan myös muilla tavoin.

Brittihovi julkaisi prinssin merkkipäivän kunniaksi ennennäkemättömiä kuvia tämän perheestä. Clarence Housen puutarhassa otetussa kuvissa poseeraavat Charlesin pojat prinssi William ja prinssi Harry, heidän puolisonsa herttuatar Catherine ja herttuatar Meghan sekä Williamin lapset prinssi George, prinsessa Charlotte ja pikkuruinen prinssi Louis. Mukana on myös Charlesin puoliso, herttuatar Camilla.

Ensimmäisessä Clarence Housen julkaisemassa kuvassa perhe poseeraa arvokkaasti.

Clarence House julkaisi keskiviikkona kaksi kuvaa perheestä. Niistä ensimmäisessä kaikki poseeraavat kauniisti kameraa katsoen, kun taas toisessa tunnelma on välittömän rentoutunut. Siinä kuninkaallinen perhe nauraa makeasti.

Perhepotreteissa prinssi George on päässyt istumaan isoisänsä polvelle. Suloiseen mekkoon puettu Charlotte puolestaan istuu Camillan vierellä penkillä. Pikkuruinen prinssi Louis poseeraa onnellisesti hymyilevän äitinsä sylissä.

The Mirror -lehti haastatteli kehonkieleen perehtynyttä asiantuntija Judi Jamesia, jonka mukaan kuvien kehonkieli kertoo mielenkiintoista tarinaa.

– Charles on ainoa kuninkaallinen, joka piti saman poseerauksen molemmissa kuvissa, James huomauttaa.

Toisessa potretissa perhe on huomattavasti rennompi ja tunnelma on vapautunut.

Asiantuntijan mukaan tämä vihjaa Charlesin arvovaltaisesta asemasta perheessä ja jatkuvuuden tunteesta. Jamesin huomio kiinnittyi kuvissa heti prinsessa Charlotteen, sillä tämän tavassa poseerata kuvassa on hänen mukaansa jotain erityistä. Jamesin mielestä Charlotte horjuttaa poseerauksellaan tietämättään Charlesin valta-asemaa, ja hän huomasi otosten välillä heti olennaisen eron.

– Kuninkaallisesta hierarkiasta kertoo yleensä tila, ja Charlotte, joka näyttää erittäin paljon kuningatar Elisabetilta, kun tämä oli lapsi, on selvästi vienyt leijonan osuuden penkistä ensimmäisessä kuvassa.

Jamesin mukaan Charlottea on selkeästi ohjeistettu asiasta toista kuvaa varten.

– Toiseen kuvaan Charlesia on siirretty yhdessä hänen polvellaan istuvan tulevan kuninkaan kanssa, jotta suurempi osa tilasta on heidän puolellaan penkkiä ja synttärisankari näyttää enemmän perheensä keskipisteeltä, hän arvioi.

– Charlotte on nyt liiskaantunut Camillan viereen samalla, kun Charles pitää yhä pojanpoikaansa aivan kuin tämä olisi sinkoamassa raketin lailla hetkenä minä hyvänsä.

Prinssi Charles ja Camilla avioituivat huhtikuussa 2005. Kuva parin hääpäivältä.

Jamesin mukaan nopeasti katsottuna saattaisi vaikuttaa siltä, että herttuatar Camilla viestittää ensimmäisessä kuvassa käsillään rakkautta, sillä ne näyttäisivät olevan sydämen muodossa. Todellisuudessa hänen mukaansa on kyse tavasta ja asennosta, jolla Camilla rauhoittaa itsensä.

– Toisin kuin hänen puolisonsa, joka pitelee Georgea melko kömpelösti, Camilla näyttää olevan kuin kotonaan pienen Charlotten kanssa, joka myös vaikuttaa olevan mukavasti isoäitipuolensa kanssa.

Jamesin mukaan herttuatar Catherine puolestaan näyttää varsin itsevarmalta ja onnelliselta pidellessään pientä Louisia sylissään. Meghanin asennossa hän kiinnittää huomiota erääseen seikkaan.

– Toisella puolen rivin viimeisenä Meghan matkii hieman Camillan käsien asentoa pitäen käsiään sivulla ilmentäen kuninkaallista eleganssia ja hohtavaa itsevarmuutta.

Jamesin mukaan Meghan myös suojaa käsillään vatsaansa.

– Tämä ele myös tuo rajat hänen vatsalleen, josta voi pian tulla jatkuva tapa hänen vauvavatsansa kanssa.

Jamesin mukaan Meghanin elekieli toisessa kuvassa poikkeaa muista kuninkaallisista.

– Meghan rikkoo muodollisuuden suurimmin poseerauksellaan, kun hän nojaa eteenpäin nauraen aivan kuin liittyisi hänen edessään olevien lasten iloon.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?