Kriisi hovissa? Jo kolme henkilöä on irtisanoutunut Harryn ja Meghanin palveluksesta häiden jälkeen – ”Alkaa vaikuttaa joukkopaolta”

Prinssi Harrylta ja herttuatar Meghanilta on irtisanoutunut yllättävän monta työntekijää viimeisen puolen vuoden aikana. Viimeisimpänä työpaikkansa jätti Meghanin henkilökohtainen assistentti.

12.11.2018 11:56

Jo kolme keskeistä työntekijää on irtisanoutunut prinssi Harryn ja herttuatar Meghanin palveluksesta sitten parin toukokuisten häiden, uutisoi brittilehti Daily Mail. Muutama päivä sitten uutisoitiin herttuatar Meghanin henkilökohtaisen assistentin irtisanoutuneen yllättäen vain kuuden kuukauden jälkeen.

Meghanin assistentin, josta käytetään lehdessä pelkkää etunimeä Melissa, irtisanoutumisen ilman syytä kuvaillaan olleen hoville todellinen shokki. Melissan kerrotaan työskennelleen aiemmin kuningatar Elisabetin yksityisenä sihteerinä, jolloin hänelle annettiin lempinimi Pantteri hänen tehokkuutensa vuoksi.

– Se on todella shokki. Miksi hän haluaisi jättää niin arvokkaan työn niin nopeasti? Lehden sisäpiirilähde kommentoi irtisanoutumista.

Kensingtonin palatsin tiedottaja kieltäytyi kommentoimasta assistentin lähtöä. Lähteet ovat kuitenkin paljastaneet, että assistentti on todella lahjakas persoona, jolla oli merkittävä rooli toukokuisten kuninkaallisten häiden järjestämisessä.

Se tiedetään, että Melissan työtehtävät häiden järjestelyiden suhteen eivät olleet helpoimmasta päästä. Tähän syynä olivat suurimmaksi osaksi Meghanin riitaisat ja epäselvät perhekuviot. Vain viisi päivää ennen kuninkaallisia häitä Meghanin isä, Thomas Markle, ilmoitti ettei pääsekään osallistumaan häihin terveydentilansa vuoksi. Tästä syystä prinssi Harry pyysi isäänsä prinssi Charlesia saattamaan Meghanin alttarille.

Lisäksi Meghanin siskopuoli Samantha Markle ja joukko muita sukulaisia teki selväksi mediassa pettymyksensä siihen, että he jäivät ilman hääkutsua. Sukulaiset uhkailivat myös ilmestyvänsä häihin vaikka ilman kutsuakin.

Kaiken tämän kerrotaan olleen hyvin stressaavaa prinssi Harrylle, minkä vuoksi Harryn väitetään suhtautuneen kärttyisästi ja lyhytpinnaisesti hovin työntekijöihin. Prinssi Charlesista kirjan Charles At Seventy kirjoittanut Robert Jobson kuvailee kirjassaan Harryn käytöstä työntekijöiden edessä seuraavin sanoin:

– Harry korotti ääntään monissa tilanteissa. Harry vaati: ”Mitä Meghan haluaa, sen hän saa”.

Työntekijöiden irtisanoutumisen kerrotaan herättäneen ihmetystä Britanniassa.

Ennen Melissaa hovin palveluksesta irtisanoutuivat Samantha Cohen ja Edward Lane Fox. Foxin kuvaillaan olleen kuin prinssi Harryn oikea käsi, hän ehti työskennellä prinssille 15 vuoden ajan.

Cohen puolestaan oli prinssi Harryn ja herttuatar Meghanin henkilökohtainen sihteeri. Hän oli työskennellyt prinssi Harrylle vuodesta 2013 asti. Australiasta alun perin kotoisin oleva 49-vuotias Cohen työskenteli Daily Mailin mukaan brittikuninkaallisille 17 vuoden ajan. Hänen kuvaillaan olleen ”syvästi sitoutunut palvelemaan monarkiaa.” Cohenin työtehtäviin aiemmin tänä vuonna kuului Meghanin valmistaminen tämän kuninkaalliseen rooliin.

Daily Mailin mukaan eräs hovityöntekijä on kommentoinut tapahtumia nimettömästi.

– Se, että menettää yhden työntekijän kotitaloudestaan, niin voi tapahtua kenelle tahansa. Se, että menettää kolme työntekijää muutamassa kuukaudessa, se alkaa vaikuttaa joukkopaolta, hovityöntekijän väitetään kommentoineen.

Daily Mailin mukaan Meghanin entinen agentti Gina Nelthorpe-Cowne on kuvaillut Meghania erittäin päättäväiseksi ihmiseksi, joka valikoi tarkkaan ihmisiä, joiden kanssa tekee töitä. Nelthorpe-Cownen mukaan Meghan on häikäilemätön käytöksessään sen suhteen, mitä tulee menestymiseen.

Entisen agentin mukaan Meghan oli erittäin valikoiva, ei vain vaatekaappinsa sisällön vaan kollegoidensa suhteen.

– Meghan tykkää siirtyä (elämässä) eteenpäin, Nelthorpe-Crownen kerrotaan kuvailleen työskentelyään Meghanin kanssa.

  • Alla olevalla videolla prinssi Harry ja herttuatar Meghan työmatkallaan Uudessa-Seelannissa:

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?