Kuninkaalliset

92-vuotias kuningatar Elisabet yllätti: ratsasti mallikkaasti ponilla – mukana hienovarainen kunnianosoitus

Julkaistu:

ratsastusretki
Kuningatar Elisabet kuvattiin maanantaina ratsastamassa Windsorin linnan mailla.
Britannian kuningatar Elisabet on kunnioitettavasta iästään huolimatta edelleen varsin virkeä. 92-vuotias kuningatar edustaa yhä ahkerasti, vaikka hovin nuoremmat sukupolvet ovatkin viime vuosina ottaneet vastuuta kuninkaallisista edustustehtävistä. Elisabet tunnetaan hillittynä ja arvokkaana, mutta myös maanläheisenä ja luonnossa viihtyvänä.

Kuningatar viettää runsaasti aikaa hovin maaseudulla sijaitsevilla tiluksilla Balmoralissa ja Sandringhamissa. Maanantaina Elisabet kuvattiin ulkoilemassa Lontoon lähistöllä sijaitsevan Windsorin linnan mailla. Hevosia rakastava kuningatar oli yllättäen hypännyt poninsa selkään ja nautti ulkoilmasta ratsastaen.

Telegraphin mukaan Elisabetin rinnalla pysytteli Terry Pendryon, joka vastaa kuningattaren hevosten hoidosta.


Kuningatar oli pukeutunut ratsastusretkelleen lämpimästi tummansiniseen takkiin. Hän oli suojannut päänsä ja kaulansa marraskuiselta viimalta kukikkaalla huivilla.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Kuningatar ratsasti brittilehtien mukaan varsin mallikkaasti ponillaan. Kuningattaren ratsu oli Expressin mukaan pohjoisenglannista lähtöisin oleva fellponi, jonka suitsiin oli kiinnitetty punaisia unikoita. Lehden mukaan Elisabetin ratsastusretki sisälsi myös upean kunnianosoituksen kaatuneille sotilaille.

The Mirrorin mukaan kuningatar kunnioitti kukkasilla hienovaraisesti sotilaita, jotka ovat taistelleet Britannian ja kansainyhtiön puolesta. Britanniassa vietetään tulevana sunnuntaina kaatuneiden muistopäivää, Remembrance Sundayta, jolla muistetaan ensimmäisen maailmansodan kaatuneita.

Prinssi Philip puolestaan nautti päivästä hevosten vetämässä kärryssä, sillä 97-vuotias prinssi ei enää kykene nousemaan ratsaille. Prinssi Philipin lonkka operoitiin aiemmin tänä vuonna. Leikkauksen jälkeen hovi tiedotti, että prinssin kuntoutuminen oli alkanut ”tyydyttävästi”. Prinssi nähtiin julkisuudessa noin kuukausi operaation jälkeen toukokuussa.


Kuningatar Elisabet on harrastanut ratsastusta aivan pikkutytöstä lähtien. Hevoset ovat olleet hänelle aina äärimmäisen tärkeitä ja hän saikin ensimmäisen poninsa jo 4-vuotiaana. Sittemmin hän on omistanut useita hevosia, joita hän käy hoitamassa ja jotka kilpailevat ratsastuskilpailuissa. Kuningatar myös kasvattaa hevosia.

Aiemmin tällä viikolla kerrottiin, että kuningatar Elisabet teki varsin poikkeuksellisen päätöksen ja kutsui herttuatar Meghanin äidin, 61-vuotiaan Doria Raglandin viettämään joulua kuninkaallisen perheen kanssa. Kuningatar viettää joulua perinteisesti Sandringhamin kartanossa Norfolkissa.
Yleensä kuningattaren joulupäivälliselle ovat osallistuneet vain hovin jäsenet, eivät heidän perheensä tai sukulaisensa. Kuningatar teki jo viime vuonna poikkeuksen, kun hän kutsui joulunviettoon myös Meghanin, joka ei tuolloin ollut vielä prinssi Harryn puoliso.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt