Näin brittihovin pieniä kuninkaallisia kasvatetaan – herttuatar Catherinella on ymmärrettävä tapa, jota hän joutuu harrastamaan valenimellä - Kuninkaalliset - Ilta-Sanomat

Näin brittihovin pieniä kuninkaallisia kasvatetaan – herttuatar Catherinella on ymmärrettävä tapa, jota hän joutuu harrastamaan valenimellä

Herttuatar Catherine ja pikkuprinsessa Charlotte kuvattuna viime heinäkuussa.

Julkaistu: 3.11.2018 19:30

Prinssi William ja herttuatar Catherine ovat tehneet vuosien saatossa selväksi, että he haluavat kasvattaa kolmea lastaan mahdollisimman maanläheisesti.

Brittihoviin on syntynyt viime vuosina muutama uutta pientä kuninkaallista prinssiä ja prinsessaa. Prinssi William ja herttuatar Catherine ovat saaneet kolme lasta. George on nyt viisivuotias ja Charlotte kolmevuotias. Perheen kuopus prinssi Louis syntyi viime huhtikuussa.

Kuninkaallisuutisiin erikoistunut Hello Magazine julkaisi sivuillaan artikkelin, jossa kerrotaan Williamin ja Catherinen perhe-elämästä. William ja Catherine yrittävät kasvattaa lapsiaan mahdollisimman tasapainoisesti ja normaalisti. Se voi olla vaikea tehtävä, sillä lapset ovat jo pienestä pitäen koko maailman tuntemia.

Kuvassa Williamin ja Catherinen perhe pikkuprinssi Louisin kastejuhlassa heinäkuussa 2018.

Arvostavat läheisyyttä ja hyviä perhesuhteita

Kate kertoi vähän aikaa sitten eräässä edustustilaisuudessa tapaamalleen kuninkaallisfanille, että läheisyydellä on heidän perheessään suuri rooli.

– Halit ovat tosi tärkeitä. Kerron niin aina lapsilleni, Kate sanoi.

Serkku auttaa! Savannah Philips päätti peittää Georgen suun, kun tämä aiheutti hämminkiä parvekkeella kesäkuussa Trooping the Colour -paraatissa.

Catherine ja William pyrkivät viemään lapsensa aina itse kouluun tai päiväkotiin. He ovat tuttu näky saattamassa Georgea ja Charlottea koulun ja päiväkodin porteista sisään Lontoossa.

Serkkujen kaveruus on myös tärkeässä roolissa lasten elämässä. George ja Charlotte leikkivät todella usein serkkujensa Savannahin ja Isla Philipsin kanssa.

Ei liian tiukkaa kuria

George tykkää monen muun pikkupojan tavoin kovasti leikkipyssyistä.

George on joskus kuvattu telmimässä ja leikkimässä kumisen leluaseen kanssa. Kuninkaallinen pariskunta ei vaikuta suhtautuvan kovin tuomitsevasti lasten leluaseisiin.

George ja Charlotte saavat leikkiä silloin tällöin iPadilla, kuten monet nykypäivän lapset tekevät. Kate on kertonut, että Georgen lempisarja oli aiemmin Pipsa Possu. Nykyään hän suosii Palomies Samia. William on paljastanut, että George haluaa katsoa sarjoja yhdessä vanhempiensa kanssa.

– Hän tuohtuu, jos emme ole kiinnostuneita hahmoista ja katsele sarjaa tarkasti, William sanoi kerran.

Paljon ulkoilua

Herttuaparin lapset saavat telmiä vapaasti.

Herttuatar on kertonut ulkoilevansa mahdollisimman paljon pienten lastensa kanssa. Hänen mielestään ulkona leikkiminen on lapsille paras ohjelmanumero.

– Säännöllisen laatuajan viettäminen yhdessä on todella tärkeä aspekti perhe-elämässä. Vaalin äitinä yksinkertaisia juttuja, kuten ulkona leikkimistä lasten kanssa, Catherine sanoi toukokuussa 2018.

Catherinekin käyttää nettipalstoja apunaan

Charlotte ja George ovat nyt jo hyvin tunnettuja ympäri maapalloa, vaikka ovat vasta niin pieniä.

Useimmat nykypäivän nuoret äidit ovat vähintään pari kertaa kääntyneet erilaisten nettisaittien puoleen etsiessään vastauksia kiperiin, vanhemmuuteen liittyviin kysymyksiin. Niin tekee tiettävästi myös Catherine.

Lähipiirin paljastuksen mukaan Kate lähettänyt netin suosituille äitiyspalstoille aina aika ajoin valenimellä kysymyksiä, joista hän ja William ovat eri mieltä. Yksi sellainen asia on, että saavatko lapset katsoa piirrettyjä iltaisin ennen nukkumaanmenoaikaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?