Prinsessa Dianan kiihkeä salasuhde vuoti julkisuuteen ikävällä tavalla – nuoren prinssi Williamin reaktio vetää hiljaiseksi - Kuninkaalliset - Ilta-Sanomat

Prinsessa Dianan kiihkeä salasuhde vuoti julkisuuteen ikävällä tavalla – nuoren prinssi Williamin reaktio vetää hiljaiseksi

Diana pelkäsi lastensa reaktiota salasuhteen vuodettua julkisuuteen.

Julkaistu: 2.11.2018 17:07

12-vuotias prinssi William yritti lohduttaa äitiään tämän jouduttuaan kiusallisen julkisuusmyrskyn keskelle.

Edesmenneen prinsessa Dianan ja prinssi Charlesin surullisenkuuluisa avioliitto päättyi asumuseron kautta viralliseen avioeroon vuonna 1996.

Kohuttu avioliitto oli rakoillut jo vuosikausien ajan. Prinssi Charlesin ja Camilla Parker-Bowlesin salasuhde oli kaikkien tiedossa, ja Dianakin sai oman osuutensa liiton ulkopuolisista lemmenleikeistä.

Kihlat solmineet prinsessa Diana ja prinssi Charles edustivat Buckinghamin palatsin edessä helmikuussa 1981.

Eräs kiihkeimmistä ja pisimmistä salasuhteista Dianalla oli ratsastuksenopettajansa James Hewittin kanssa.

Prinsessa koki kuitenkin valtaisan takaiskun, sillä kauppoihin ilmestyi vuonna 1994 kirja nimeltään Princess in Love, jossa parin salasuhde paljastettiin koko kansan tietoisuuteen. Selvisi, että kirjan intiimit yksityiskohdat olivat peräisin itse Hewittilta.

Diana puhui vuotta myöhemmin Panoraman kohuhaastattelussa syömishäiriöstään ja huonoista väleistään muihin kuninkaallisen perheen jäseniin – sekä kohukirjan paljastuksista.

Prinsessa Diana rakastui James Hewittiin ja parilla oli vuosia kestänyt salasuhde.

Diana sanoi suhteensa Hewittiin olleen ristiriitainen. Diana myönsi Mirrorin mukaan olleensa rakastunut mieheen, mutta totesi myös joutuneensa pahoin petetyksi.

– James oli tukenani vaikeina aikoina. Olin todella järkyttynyt, kun kirja julkaistiin. Luotin häneen, Diana sanoi haastattelussa.

– Kirjassa on paljon fantasiaa, ja ahdistavinta oli se, että minulle läheinen ihminen teki rahaa minun avullani. Hän jopa soitti minulle ennen kirjan julkaisemista ja sanoi, ettei minun tarvitse olla huolissani, Diana huokaisi.

Nuori prinssi Harry ja prinssi William äitinsä kanssa edustustehtävissä.

Kun kirja julkaistiin, Diana ryntäsi ensimmäisenä lastensa prinssi Williamin ja prinssi Harryn luokse.

– Olin järkyttynyt kirjasta myös siksi, että olin huolissani lasteni reaktioista, prinsessa kertoi.

Prinsessa Dianan avioliitto oli onneton, mutta lapsilleen hän pyrki olemaan aina paras mahdollinen äiti.

Prinssi William oli tapahtumien aikaan vain 12-vuotias, mutta suhtautui tilanteeseen kypsästi. Diana kertoo Williamin yrittäneen lohduttaa häntä erittäin suloisella tavalla.

– William tarjosi minulle suklaarasiaa ja sanoi, että äiti, sinua on loukattu. Ota nämä, jotta hymyilisit taas, Diana kertoi.

Prinssi Williamin herkkä ele kertoi kaiken oleellisen lapsilleen omistautuneen äidin ja hänen poikiensa lämpimistä väleistä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?