Kuninkaalliset

Herttuatar Meghanin ylistetään olevan aivan kuin Diana – sai jo sydänten prinsessalle kuuluneen lempinimenkin: ”He ovat kovin samanlaisia”

Julkaistu:

hysteria
Meghan sai edustusmatkallaan lempinimen Di 2 sen jälkeen, kun hän kunnioitti Harryn äidin muistoa kauniilla tavalla.
Herttuatar Meghan ja prinssi Harry kääntävät päitä, minne ikinä menevätkään. Juuri 16-päiväisen edustusmatkansa Oseaniaan, Australiaan ja Uuteen-Seelantiin päättänyt herttuapari vastaanotettiin kaikkialla sydämellisesti.

Parin jokaista liikettään seurataan tarkasti. Esikoistaan odottava pariskunta on ollut otsikoissa matkansa jokaisena päivänä, ja he tuntuvat hurmaavan jokaisen, jonka kohtaavat. Sekä Meghania että Harrya on aiemminkin verrattu prinsessa Dianaan heidän lähestyttävyytensä ja hyväntekeväisyystyönsä vuoksi, ja matka vahvisti tätä mielikuvaa.

Meghan kunnioitti matkalla useampaan otteeseen Dianaa edustusmatkan aikana lisäämällä asukokonaisuuksiinsa pieniä merkityksellisiä yksityiskohtia, jotka tuovat mieleen sydänten prinsessan.

 

Minulle tulee usein mieleen Diana, kun kuvaan Meghania.

Hän onkin saanut sisäpiirin lähteiden mukaan hovissa lempinimen Di 2 heidän samankaltaisuutensa vuoksi. Dianan lempinimi oli Di.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Lempinimi tuli sen jälkeen, kun Meghan kunnioitti Australian matkan aluksi Dianan muistoa pitämällä korvissaan samoja perhoskorvakoruja, joita Diana käytti Kanadan-matkallaan vuonna 1986.


Ranteessaan herttuattarella oli koru, joka sekin on kuulunut prinsessa Dianalle. Prinsessa Dianan tiedetään jättäneen lapsilleen prinssi Williamille ja prinssi Harylle lukuisia arvokoruja, jotka on myöhemmin nähty herttuatar Catherinen ja nyt myös herttuatar Meghanin yllä.

Eleet eivät jääneet huomaamatta, vaan ihastuttivat ympäri maailmaa.

– Lempinimi Di 2 lausutaan lämmöllä, ja onhan se totta, ovathan he kovin samanlaisia, sisäpiiristä kuiskutellaan.
Kuninkaallisia vuosia kuvannut valokuvaaja Mark Stewart kertoo huomanneensa yhtäläisyyksiä Dianan kanssa.

– Minulle tulee usein mieleen Diana, kun kuvaan Meghania, hän kertoo Vanity Fairille.

– En usko nähneeni Dianan kaltaista kuninkaallista ennen kuin nyt. Meghanilla on samaa itsevarmuutta kameroiden edessä kuin Dianalla oli, ja sama rakkaus muotiin.


Stewart näkee heidän tyylissään paljon samaa: klassista, eleganttia ja paljon perusvärejä. Erityisesti Meghanin punainen puku hänen saapuessaan Tongalle muistutti miestä Dianan asuvalinnoista.

– Se oli puhtaasti Dianan tyylistä. Meghan kunnioitti asulla saaren kansallisvärejä ennen kuin lausui sanaakaan.

Meghan aiheutti viimeisenä matkapäivänään pienoisen kohun sinisessä asussaan tervehtiessään väkijoukkoa. Kauniin mekon alta kuulsivat herttuattaren tummat alusvaatteet.


Asu nosti monien mieliin ikonisen kuvan nuoresta Dianasta vuodelta 1980. Tuolloin nuori, prinssi Charlesia tapaillut Diana poseerasi lastentarhan pihalla läpikuultavassa hameessa. Kuva nosti valokuvaaja Arthur Edwardsin maailmanmaineeseen, ja viisi kuukautta sen jälkeen pari kihlautui.
Prinssi Harrysta on hyvää vauhtia sukeutumassa uusi sydänten prinssi, ja Meghanista Dianan kaltainen sydänten prinsessa.

Dianan tavoin he eivät seuraa kaikkia kuninkaallisten tiukkoja käytösohjeita, vaan näyttävät tunteensa avoimesti.

Julkiset hellyydenosoitukset ovat etiketin mukaan kiellettyjä, mutta tästä säännöstä Meghan ja Harry tuntuvat viis veisaavan.


Umpirakastuneet kuninkaalliset eivät malttaneet olla koskettelematta toisiaan: pari kulkee kaikkialla käsi kädessä, ja Meghan on nähty pyyhkäisemässä hellästi hiekkaa rakkaansa korvan taustasta. Harry puolestaan on pitänyt kättään suojelevasti Meghanin reidellä pariskunnan istuessa hiekalla.

Pariskunnan ratkaisut eivät ehkä ole konservatiivisimpien mieleen, mutta antavat prinssiparista hyvin inhimillisen kuvan.

Pariskunta tuntuu olevan muita kuninkaallisia lähempänä tavallista kansaa.

Etiketin mukaan kuninkaalliset eivät saa antaa nimikirjoituksia tai poseerata selfieissä, saati halailla fanejaan aitojen yli. Heitä ei myöskään saa kutsua etunimillä ja heitä kuuluu tervehtiä joko niiaamalla, kumartamalla tai kättelemällä.

Pienten fanien kohdalla etikettiin on tehty aiemminkin poikkeuksia, ja herttuapari on nähty monesti halaamassa heitä tervehtimään tulleita lapsia.


Tällä matkalla Harry halaili myös häntä tervehtimään tulleita vanhempia faneja ja otti kiellettyjä yhteisselfieitä. Se on saanut parin fanit hurmioon.

Harry innostui halaamaan 98-vuotiasta australialaisrouva Daphne Dunnea matkallaan. Ilahtunut rouva suukotti Harrya sydämellisesti molemmille poskille.


Dunne on tavannut Harryn aiemminkin kahteen otteeseen. Hänet tunnetaan miehen suurena fanina.

Tällä kertaa Harry esitteli hänelle myös vaimonsa.

– Ihana tavata, olen kuullut sinusta niin paljon, Meghan sanoi.

Hän kertoi Dunnelle nähneensä aiemmat kuvat Harryn ja rouvan kohtaamisista.

– Toivottavasti, kun seuraavan kerran näemme, meillä on pikkuinen mukanamme, Meghan sanoi rouvalle.


Kuninkaallisia kuvanneen Mark Stewartin mukaan mukaansa kyse ei olekaan vain Meghanin samankaltaisesta tyylistä Dianan kanssa, vaan hänen mielestään Meghanilla on samanlainen olemus kuin Dianalla.

– Tapa, jolla hän kumartuu tervehtimään lapsia, hänestä kumpuava luonnollinen empatia ja humaanius. Se, miten hän hakeutuu pois kameroiden edestä ja hakee katsekontaktia. Hän on loistava – juuri niin kuin Diana oli.
Lähteet: Daily Mail, Hello, Vanity Fair, People, Express, Tatler, The Sun.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt