Kuninkaalliset

Harvoin julkisuudessa nähty prinsessa Leonor, 13, piti ensimmäisen puheensa – kuningas myhäili ylpeänä vieressä

Julkaistu:

Espanja
Kuningasparin esikoislapsi luki syntymäpäivänään Espanjan perustuslain ensimmäisen artiklan.
Kruununprinsessa Leonor, 13, on puhunut ensimmäisen kerran julkisessa tilaisuudessa Espanjassa, kertoo uutistoimisto Reuters.

Tuleva kuningatar esiintyi Madridissa järjestetyssä seremoniassa, jossa juhlistettiin Espanjan perustuslain hyväksymisen 40-vuotispäivää.

Syntymäpäiväänsä viettänyt Leonor luki perustuslain ensimmäisen artiklan arvovaltaisen yleisön edessä. Paikalla oli kuningasperheen lisäksi maan poliittista johtoa ja oikeuslaitoksen edustajia.

Asturian ruhtinatar Leonor on kuningas Felipen ja kuningatar Letizian esikoislapsi. Vanhemmat seurasivat tyttärensä esiintymistä ylpeinä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Kuningaspari on ollut äärimmäisen suojelevainen Leonorin ja tämän pikkusiskon Sofían, 11, suhteen. Vuosien saatossa tyttäriä on nähty julkisuudessa yleensä vain virallisissa vanhempien kanssa otetuissa kuvissa sekä Espanjan kansallispäivänä.

Viime vuonna julkaistu ensimmäinen virallinen potretti ja keskiviikon puhe ovat merkkejä siitä, että Espanjan monarkia hiljalleen valmistelee nuorta prinsessaa tulevaan kuningattaren rooliinsa.