Kuninkaalliset

Prinsessa avioitui ”taviksen” kanssa, joutui luopumaan kuninkaallisesta tittelistään – äiti esitteli rakastavaiset toisilleen

Julkaistu:

Kuninkaalliset
Edesmenneen Japanin prinssi Takamadon tytär Ayako, 28, on mennyt naimisiin.
Japanin prinsessa Ayako on mennyt naimisiin miehensä Kei Moriyan kanssa. Perinteitä noudattanut hääseremonia järjestettiin Tokiossa sijaitsevassa Meiji Jingun pyhäkössä, uutisoi Daily Mail.


Pariskunta kertoi kihlauksestaan viime kesänä.

– Tapasin Moriyan ensimmäisen kerran viime vuoden joulukuussa ja muistan, että keskustelumme yltyi niin eloisaksi, ettei minusta tuntunut siltä kuin olisimme vasta tavanneet, ja minulla oli niin hauskaa, että unohdin ajankulun, prinsessa kertoi aiemmin Japan Timesin haastattelussa.

Japanissa kuninkaalliseen sukuun kuuluva nainen ei voi säilyttää asemaansa, mikäli hän mielii naimisiin tavallisen kansalaisen kanssa. Ayako joutui siis luopumaan prinsessan tittelistään avioiduttuaan miehensä kanssa.


Pariskunnan esitteli toisilleen alun perin Ayakon äiti. Prinsessa on kertonut, ettei tiedä tarkemmin, miksi hänen äitinsä esitteli miehen hänelle. Useiden tapaamisten myötä kaksikon välinen suhde syveni rakkaudeksi.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Ayakon aviopuoliso Moriya, 32, on ammatiltaan liikemies. Hän työskentelee yhdessä Japanin suurimmassa tuonti- ja vientikuljetusfirmassa Nippon Yusenissa.

Moriya on aiemmin kertonut, että hänen tulevan vaimonsa kiltteys teki vaikutuksen. Mies toivoo pystyvänsä auttamaan Ayakoa sopeutumaan tavalliseen elämään.

– Haluan meidän tekevän töitä yhdessä, käsi kädessä, hän kertoi paikalle olleille toimittajille.


Prinsessa Ayakon päällä nähtiin ensin perinteikäs puku, joka oli koristeltu punaisin ja vihrein kuvioin. Myöhemmin hän vaihtoi ylleen punaisen puvun. Morsiamen kampaus oli laitettu Heian-kaudelle ominaiseen tyyliin, jossa hiukset kiinnitetään pään taakse ponihännälle.

Juhlaseremonian kerrottiin sisältävän perinteisen sormusten vaihdon lisäksi yhteisen sakejuoman jakamisen. Molemmat tavat ovat ominaisia shintolaisessa hääkulttuurissa.


Ayako ei ole ensimmäinen kuninkaallinen, joka on viime vuosina päättänyt luopua tittelistään. Japanilainen prinsessa Mako , 27 on kihloissa Kei Komuron kanssa. Viime vuonna uutisoitiin, että Mako haluaa luopua kuninkaallisesta tittelistään kokonaan ja mennä naimisiin aatelittoman rakastettunsa kanssa.

Taustalla vaikuttaa erikoinen japanilainen laki, jonka mukaan Makon on pakko luopua prinsessan tittelistään, jos menee naimisiin ”taviksen” kanssa. Titteli on vain nimellinen, sillä Japanissa naiset eivät muutenkaan voi periä kruunua. Prinsessat eivät ole kruununperimysjärjestyksessä lainkaan mukana.

Pariskunnan oli määrä avioitua marraskuussa, mutta he ovat päättäneet lykätä häitään vuoteen 2020.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt