Kuninkaalliset

Kirja: Prinssi Charles syyttää Dianaa valheiden verkon kutomisesta – pahimmassa väitteessä härski teko olisi tapahtunut häitä edeltävänä iltana

Julkaistu:

Kuninkaalliset
Prinssi Charles haluaa oikaista uudessa kirjassa piintyneitä valheita.
Prinssi Charlesin elämää ja avioliittoa Dianan kanssa avaavassa uutuuskirjassa Charles at Seventy: Thoughts, Hopes and Dreams Charles kertoo, että epäilee ympärillään vellovien ikävien väitteiden olevan osaltaan Dianan ohjailemia.

Brittilehti Daily Mail sai marraskuun alussa julkaistavan kirjailija Robert Jobsonin kirjan luettavaksi ennen sen julkaisua. Kirjailija on haastatellut kirjaa varten prinssi Charlesia, tämän lähipiiriä ja nykyisiä ja entisiä työntekijöitä.

Prinssi Charles kertoo kirjassa, että halusi perääntyä liitosta jo ennen alttarille astelua, mutta ei voinut. Ero olisi Charlesin mukaan tuhonnut hänen maineensa.


Kun myrskyisä liitto kuitenkin hajosi, Diana sai sympatiat. Näytti siltä kuin vanhempi mies olisi tuhonnut viattoman nuoren naisen elämän.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Diana ja Charles päätyivät asumuseroon vuonna 1992, ja erosivat virallisesti vuonna 1996. Molemmat ovat syytelleet toisiaan eron jälkeen.


Charlesin suhteen Camillan kanssa pelättiin tuhoavan kaikki toiveet siitä, että Charles jonain päivänä perisi kruunun. Kansasta valtaosa vastusti heidän suhteensa virallistamista. Tämä siitäkin huolimatta, että kirjan mukaan Diana petti myös Charlesia useamman miehen kanssa.

Kirjan mukaan Dianan versio totuudesta piintynyt kansan mieleen niin, että siitä on tullut faktaa. Charles ei ole aiemmin uskonut voivansa tehdä mitään, mikä muuttaisi kriitikoiden ajatukset.


Charlesin kirjassa kertoman näkemyksen mukaan häntä ympäröi Dianan medialle syöttämien valheiden verkko.

– On olemassa uskomattomia ja turmiollisia valheita, joita syötti lehdistölle joku hänelle hyvin läheinen henkilö, Charles on luotettavan lähteen mukaan sanonut ja viitannut Dianaan.

Näiden lisäksi prinssi syyttää brittilehdistöä totuuden vääristelystä.

Uutuuskirjassa hän haluaa puhdistaa mainettaan.


Charles kertoi ystävilleen, että yksi suurimmista valheista liittyy herttuatar Camillaan. Härskin väitteen mukaan he olisivat nähneet palatsissa vain hetkeä ennen hänen häitään Dianan kanssa.

– Yksi pahimmista valheista on, että herttuatar olisi salakuljetettu Buckinghamin palatsiin vuonna 1981 häitä (Dianan kanssa) edeltävänä iltana, Charles kertoi ystävälleen viitaten Camillaan.

– Jo ajatus siitä, että näin olisi voinut käydä ja että olisin tehnyt jotain tällaista, on uskomaton, ja silti tämä hirvittävä uskomus elää yhä sinnikkäästi.

Hän toteaa, ettei väite ole ainoa valhe, joka on jäänyt elämään omaa elämäänsä.
Yksi keveämmistä uskomuksista on, että prinssi Charles on niin hemmoteltu, ettei voi edes puristaa itse hammastahnaa hammasharjan päälle.

Kirjailija Robsonin mukaan Michael Fawcett, prinssin aiempi hovipalvelija, on kiistänyt väitteen. Hän oli väitteen mukaan juuri se henkilö, joka olisi puristellut tahnaa prinssin puolesta.

– Se ei ole totta, Fawcett sanoi.