Kuninkaalliset

Näin Britannian kruununperimys muuttuu: Mutta prinssi Harryn ja Meghanin lapsesta ei ehkä tulekaan prinssiä tai prinsessaa – tässä erikoinen syy

Julkaistu:

kruununperimys
Kruununperimysjärjestys menee uuteen uskoon sen jälkeen, kun prinssi Harryn ja herttuatar Meghanin vauva on syntynyt.
Britannian hovi tiedotti maanantaiaamuna, että prinssi Harry ja herttuatar Meghan odottavat vauvaa. Lapsen laskettu aika on ensi keväänä.

Uuden perheenjäsenen syntyminen tarkoittaa sitä, että Britannian kruununperimysjärjestys menee jälleen uusiksi.
Kun prinssi Harryn vauva on syntynyt, hän kiilaa kruununperimysjärjestyksessä sijalle seitsemän, eli heti isänsä alapuolelle. Time-lehden mukaan prinssi Andrew lapsineen tipahtaa lapsen syntymän jälkeen siis alaspäin kruununperimysjärjestyksessä.Jos grafiikka ei näy, voit katsoa sen täältä.

Yllättävää on se, että kuninkaallisesta suvustaan huolimatta uudesta perheenjäsenestä ei välttämättä tule prinsessaa tai prinssiä, ellei kuningatar Elisabet II astu mukaan kuvioon. Näin tietää kertoa Mirror-lehti.


Lehden mukaan se johtuu siitä, että prinssi Harryn ja herttuatar Meghanin lapsi on kuningatar Elisabetin ja prinssi Philipin lapsenlapsenlapsena liian alhaalla kruununperimysjärjestyksessä, että hänestä olisi suotavaa nimittää automaattisesti prinssiä tai prinsessaa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Tuore kuninkaallinen perheenjäsen voi kiittää tästä kuningas Yrjö viidettä, joka päätti rajoittaa prinssin ja prinsessan tittelien käyttämistä vuonna 1917.

Sen sijaan prinssi Harryn lapsesta tulisi lehden mukaan joko Dumbartonin jaarli tai sitten Lady Mountbatten-Windsor.

Kuningatar Elisabet II saattaa kuitenkin tehdä tähän poikkeaman ja antaa lapsenlapsensa Harryn lapsille prinssin tai prinsessan tittelin. Niin hän teki Williaminkin lasten kohdalla. Esikoispoika Georgesta olisi joka tapauksessa automaattisesti tullut prinssi, koska hän on suorassa kruununperimysjärjestyksessä isänsä Williamin jälkeen, mutta sama ei olisi koskenut perheen nuorempia lapsia.

Prinssi Harry ei ole koskaan peitellyt vähäistä kiinnostustaan monarkiaa kohtaan, joten ei olisi ihme, jos hän ei haluaisikaan lapselleen kuninkaallista titteliä.

– Onko kuninkaallisessa perheessä ketään, joka haluaisi olla kuningas tai kuningatar? En usko, mutta me jatkamme velvollisuuksiamme niiden oikeana aikana, Harry sanoi Newsweekin haastattelussa viime vuonna.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt