Tällainen oli prinsessa Eugenien toinen hääpuku – juhli häiden jatkoja upeassa silkkiluomuksessa

Julkaistu:

kuninkaalliset häät
Prinsessa Eugenien yllä häiden jatkoilla nähtiin Zac Posenin silkkiluomus.
Prinsessa Eugenien ja Jack Brooksbankin viralliset hääkuvat julkistettiin lauantain ja sunnuntain vastaisena yönä.

Kuvia julkaistiin neljä erilaista, ja yhdestä niistä käy ilmi, millaista asua Eugenie käytti perjantai-iltana järjestetyissä hääjuhlissa.

Itse vihkitilaisuudessa Eugenie oli pukeutunut brittiläisten Peter Pilotton ja Christopher De Vosin perustaman Peter Pilotto -muotimerkin hääpukuun. Puvussa oli avonainen selkä ja dekoltee, pitkät hihat ja todella pitkä laahus.
Iltajuhlaan hän oli valinnut ylleen Zac Posenin suunnitteleman hempeän vaalean silkki-iltapuvun.


Hovin sivuilla kerrotaan, että Posen oli saanut innoituksen suunnittelemaansa asuun Windsorin maaseudun kauneudesta.

Herkkä värivalinta puolestaan heijastaa Englannin ruusun punastuneisuuden häivähdystä. Iltapuvun muotoiluun on otettu viitteitä White Rose of Yorkista, eli Yorkin valkoisesta ruususta, joka on tunnuksena Yorkin suvun vaakunassa.

Asun dekoltee on korkea ja yläosa on kauniisti rypytetty. Yorkin valkoinen ruusu on kirjottu olkapäille ja iltapuvun takaosaan. Iltapuvun helma on puolestaan pitkä ja hulmuava.

Iltapuvun somisteeksi Eugenie oli laittanut timanteilla ja smaragdeilla koristellut korvakorut, jotka olivat häälahja Jackilta.

Toisena somisteena Eugenien yllä nähtiin kuningatar Elisabetilta lainattu hiussolki, jolla on pitkä historia.

Alunperin hiussolki on samaa sarjaa rintaneulan kanssa. Korut ovat olleet kuningas Vilhelm IV:n omaisuutta, joka antoi ne kuningatar Adelaidelle vuonna 1830. Vuonna 1837 ne siirtyivät kuningatar Victorian omistukseen vuonna 1837 ja kuningatar Elisabet II:lle puolestaan vuonna 1952.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt