Prinsessa Eugenie ei suojaa miljoonaomaisuuttaan avioehdolla – taustalla vanha kuninkaallinen perinne

Julkaistu:

kuninkaalliset häät
Prinsessa Eugenie ja Jack Brooksbank vihitään tänään perjantaina Winsorin linnan Pyhän Yrjön kappelissa.
Britanniassa juhlitaan tänään perjantaina jälleen kuninkaallisia häitä, kun prinsessa Eugenie ja Jack Brooksbank vihitään näyttävin menoin.

Häistä on tulossa jopa suuremmat kuin prinssi Harryn ja herttuatar Meghanin satuhäistä toukokuussa. Parin häihin odotetaan saapuvaksi noin 850 vierasta, mukaan lukien koko kuninkaallinen perhe kuningatar Elisabetin johdolla.

Herttuatar Camilla ei pääse osallistumaan häihin työkiireidensä vuoksi.

28-vuotias Eugenie on seurustellut liikemiehenä ja tequilalähettiläänä tunnetun Jack Brooksbankin kanssa jo seitsemän vuoden ajan. Brittilehdet arvioivat, että heillä molemmilla on miljoonien eurojen omaisuus. Brittilehdet eivät kuitenkaan usko, että pari suojaa mittavan omaisuutensa avioehdolla.

Express-lehti arvioi Eugeniella olevan yli 4 miljoonan euron omaisuus. Kuninkaallisasiantuntijat ovat arvioineet lehdille, että avioehdot ovat hyvin harvinaisia kuninkaallisten keskuudessa, sillä kuninkaalliset liitot solmitaan loppuelämäksi.

Kuningattarella on neljä lasta joista kolme on käynyt avioeron. Kellään heistä ei tiettävästi ollut avioehtoa.

– Avioehdot ovat yleisiä julkkisavioliitoissa, mutta Eugenien ja Jackin liitossa ei ole kyse julkkishäistä. Nämä ovat kuninkaalliset häät, kuninkaallisasiantuntija Kate Nicholl on kertonut Town & Country -lehdelle.


Kuninkaallisasiantuntija sanoo, etteivät Harry ja Meghan ole brittilehtien tietojen mukaan tehneet avioehtoa, joten Eugenien ja Jackin avioehtoa pidetään hyvin epätodennäköisenä.

Kun prinsessa Diana erosi prinssi Charlesin kanssa, hän sai tietojen mukaan noin 20 miljoonan euron ”könttäsumman” erosta sovitusti. Hän sai eron yhteydessä myös sovittua, että jatkoi lasten kanssa Kensingtonin palatsissa asumista ja sai edelleen tehdä töitä palatsissa yksityisessä toimistossaan.

Pariskunta vihitään Windsorin Pyhän Yrjön kappelissa kello 13 Suomen aikaan. Kyseessä on sama paikka kuin viime toukokuussa prinssi Harryn ja Meghanin hääjuhlassa.

Eugenie on prinssi Andrew’n ja Sarah Fergusonin nuorempi tytär eli kuningatar Elisabet on hänen isoäitinsä. Eugenie on kruununperimysjärjestyksessä yhdeksäntenä, eikä hänellä ole varsinaisia kuninkaallisia velvollisuuksia tai edustusroolia julkisuudessa.

Prinsessa onkin keskittynyt urallaan taidealaan. Hän on opiskellut taidehistoriaa ja englantilaista kirjallisuutta yliopistossa ja tehnyt sen jälkeen töitä yksityisen taidegallerian johtajana.

Näin hääpäivä etenee

  • ISTV:n välittämä Reutersin suora lähetys hääpaikalta alkaa kello 10.
  • Televisioitu lähetys Windsorista alkaa Britannian tv:ssä kello 11:25 Suomen aikaa, kun vieraat ja hääväki saapuvat kappelille.
  • Vihkiminen tapahtuu Windsorin Pyhän Yrjön kappelissa kello 13 alkaen. Vihkiseremoniassa esiintyy muun muassa italialainen oopperalaulaja Andrea Bocelli.
  • Vihkimisen jälkeen tuore aviopari tekee noin 15 minuuttia kestävän kärryajelun Windsorin kaduilla, jossa kansalaiset pääsevät tervehtimään vastanaineita.
  • Kuningatar Elisabet järjestää lähimmille häävieraille juhlalounaan Windsorin linnassa.
  • Virallista hääjuhlaa vietetään Windsorin Royal Lodgessa. Hääjuhlan isäntänä toimii morsiamen isä, prinssi Andrew.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt