Kuninkaalliset

Prinsessa Eugenie ja Jack Brooksbank menevät naimisiin – hulppeat hääjuhlat ja upeaa tähtiloistoa

Julkaistu: , Päivitetty:

kuninkaalliset häät
Britannian prinsessa Eugenie ja Jack Brooksbank menivät tänään naimisiin.
Perjantaina Britanniassa juhlitaan kuninkaallisia häitä, kun prinsessa Eugenie, 28, menee naimisiin liikemiehenä ja tequilalähettiläänä työskentelevän Jack Brooksbankin, 32, kanssa.

Eugenie on prinssi Andrew’n ja Sarah Fergusonin nuorempi tytär eli kuningatar Elisabet on hänen isoäitinsä.

Eugenie ja Jack vihitään Windsorin Pyhän Yrjön kappelissa kello 13 Suomen aikaan.

ISTV välittää kello 10 alkaen Reutersin suoran lähetyksen, josta voi seurata, kun vieraat ja hääväki saapuvat hääpaikalle. Myös vieraiden ja hääparin poistumista kappelilta voi seurata suorana lähetyksenä samoin kuin hääparin kärryajelua Windsorin kaduilla. Itse vihkitilaisuutta suorassa lähetyksessä ei kuitenkaan näy.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Häihin on kutsuttu yli 850 ihmistä, ja juhlallisuuksissa tullaan näkemään pitkä liuta kuninkaallisia, kun sinne odotetaan tulevaksi ainakin prinssi Harry ja herttuatar Meghan sekä prinssi William ja herttuatar Catherine lapsiensa prinssi Georgen ja prinsessa Charlotten kanssa. Kuninkaallinen perhe on vahvistanut, että morsiusneitona- ja poikana nähdään prinssi George ja prinsessa Charlotte. Pikkuprinssi Louis ei osallistu häihin, vaan hän on todennäköisesti jossain lähistöllä lastenhoitajansa kanssa.

Prinssi Charles osallistuu myös häihin, mutta hänen vaimonsa herttuatar Camilla joutuu jättämään tilaisuuden väliin, koska hän on samaan aikaan vierailulla Skotlannissa.

Kuninkaallisten lisäksi paikalle odotetaan useita eri aloilta tuttuja julkkiksia. Paikalla on varmasti ainakin italialainen oopperalaulaja Andrea Bocelli, sillä hän esiintyy vihkitilaisuudessa.

Näyttelijä George Clooney ja hänen Amal-vaimonsa ovat saaneet kutsun häihin, mutta pari on ilmoittanut, etteivät he pääse osallistumaan juhlallisuuksiin.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Paikalle odotetaan myös poptähti Robbie Williamsia, jonka 5-vuotias tytär Theodora Rose on ilmeisesti yksi hääparin morsiustytöistä.

Kutsuttujen listalla uskotaan olevan myös muotivaikuttaja Victoria Beckham ja jalkapalloilijamiehensä David Beckham, näyttelijäpariskunta Mila Kunis ja Ashton Kutcher, laulajat Elton John, James Blunt, Ed Sheeran ja Ellie Goulding, malli Cara Delevigne sekä supermallit Cindy Crawford ja Kate Moss.

Näin hääpäivä etenee

  • ISTV:n välittämä Reutersin suora lähetys hääpaikalta alkaa kello 10.
  • Televisioitu lähetys Windsorista alkaa Britannian tv:ssä kello 11:25 Suomen aikaa, kun vieraat ja hääväki saapuvat kappelille.
  • Vihkiminen tapahtuu Windsorin Pyhän Yrjön kappelissa kello 13 alkaen. Vihkiseremoniassa esiintyy muun muassa italialainen oopperalaulaja Andrea Bocelli.
  • Vihkimisen jälkeen tuore aviopari tekee noin 15 minuuttia kestävän kärryajelun Windsorin kaduilla, jossa kansalaiset pääsevät tervehtimään vastanaineita.
  • Kuningatar Elisabet järjestää lähimmille häävieraille juhlalounaan Windsorin linnassa.
  • Virallista hääjuhlaa vietetään Windsorin Royal Lodgessa. Hääjuhlan isäntänä toimii morsiamen isä, prinssi Andrew.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt