Prinsessa Eugenien häät: Suloiset pienet kuninkaalliset Charlotte ja George nähdään tärkeässä kunniatehtävässä

Julkaistu:

Paikalla nähdään perjantain häissä pitkä liuta kuninkaallisia.
Huomenna, perjantaina Britanniassa juhlitaan jo tämän vuoden toisia kuninkaallisia häitä, kun prinssi Andrew’n ja Sarah Fergusonin nuorempi tytär prinsessa Eugenie, 28, menee naimisiin pitkäaikaisen poikaystävänsä Jack Brooksbankin, 32, kanssa.

Eugenien ja Jackin häiden vieraslista on pidetty tiukasti salassa, mutta paikalla nähdään todennäköisesti pitkä liuta kuninkaallisia. Hääjuhliin ovat varmasti tulossa ainakin Eugenien vanhemmat prinssi Andrew ja Sarah Ferguson, kaasonakin toimiva morsiamen sisko prinsessa Beatrice sekä Eugenien isoäiti kuningatar Elisabet. Prinssi Philipin osallistuminen varmistuu vasta juuri ennen tilaisuutta. Jackin veli Tom Brooksbank on bestman.

Hovi julkaisi häiden alla torstaina ennennäkemättömän kuvan, jossa prinsessat Eugenie ja Beatrice halaavat suloisesti.
Paikalle saapuvat myös prinssi Harry ja herttuatar Meghan sekä prinssi Wil­liam ja herttuatar Catherine lapsiensa prinssi Georgen ja prinsessa Charlotten kanssa. Kuninkaallinen perhe on vahvistanut, että morsiusneitona- ja poikana nähdään prinssi George ja prinsessa Charlotte.


Pikkuprinssi Louis ei osallistu häihin, vaan hän on todennäköisesti jossain lähistöllä lastenhoitajansa kanssa.

Prinssi Charles osallistuu myös häihin, mutta hänen vaimonsa herttuatar Camilla joutuu jättämään tilaisuuden väliin, koska hän on samaan aikaan vierailulla Skotlannissa

.


Muita paikalle todennäköisesti saapuvia kuninkaallisia ovat muun muassa Kentin prinssi Michael ja Kentin prinsessa Michael, Gloucesterin herttua prinssi Richard ja herttuatar Birgitte sekä prinsessa Annen ja tämän entisen puolison, ratsastusvalmentaja Mark Phillipsin tytär Zara Tindall puolisonsa Mark Tindallin kanssa.


Eugenien ja Brooksbankin häitä on ehditty odottaa jo pitkään, sillä kaksikko on seurustellut yli seitsemän vuoden ajan. He tapasivat Jackin työskennellessä Sveitsissä ja elivät ensin pitkään etäsuhteessa, kun Eugenie muutti hetkeksi New Yorkiin.

Jack on entinen yökerhon omistaja ja tapahtumajärjestäjä, ja nykyään hän työskentelee tequila-yrityksen brändilähettiläänä.

Jo vuonna 2016 huhuttiin, että häitä tanssittaisiin lähiaikoina, mutta pari meni kihloihin tammikuussa 2018 ollessaan lomamatkalla Nicaraguassa.

Näin hääpäivä etenee

  • Televisioitu lähetys Windsorista alkaa kello 11:25 Suomen aikaa, kun vieraat ja hääväki alkavat saapua kappelille
  • Vihkiminen tapahtuu Windsorin Pyhän Yrjön kappelissa kello 13 alkaen. Vihkiseremoniassa esiintyy muun muassa italialainen oopperalaulaja Andrea Bocelli.
  • Vihkimisen jälkeen tuore aviopari tekee noin 15 minuuttia kestävän kärry ajelun Windsorin kaduilla, jossa kansalaiset pääsevät tervehtimään vastanaineita.
  • Kuningatar Elisabet järjestää lähimmille häävieraille juhlalounaan Windsorin linnassa.
  • Virallista hääjuhlaa vietetään Windsorin Royal Lodgessa. Hääjuhlan isäntänä toimii morsiamen isä, prinssi Andrew.