Kuninkaalliset

Kuningattaren lapsenlapsi Zara Tindall avautui kipeistä muistoista – raskauden keskeytymisestä jouduttiin kertomaan julkisuudessa: ”Vaikea paikka”

Julkaistu:

Prinsessa Annen tytär Zara Tindall on kertonut avoimesti viime vuosien vaikeista hetkistä. Hänen kaksi raskautta päättyi keskenmenoon. Kauan odotettu terve tyttölapsi syntyi vihdoin viime kesäkuussa.
Kuningatar Elisabetin lapsenlapsi Zara Tindall kertoo tuoreessa BBC:n haastattelussa kipeistä muistoistaan. Tindall sai kaksi keskenmenoa ennen kuin lopulta synnytti terveen tyttölapsen kesäkuussa.

Tindall kertoi, kuinka ensimmäisen keskenmenon kohdalla asiasta teki vaikeamman se, että raskaudesta oli ehditty jo kertoa julkisuuteen.

Hovi kertoi marraskuussa 2016 prinsessa Annen tyttären ja tämän puolison Mike Tindallin odottavan toista lastaan. Joulukuussa samana vuonna kerrottiin suru-uutinen, että raskaus oli päättynyt keskenmenoon.

– Mielestäni vaikein paikka meidän tilanteessamme oli se, että kaikki tiesivät, Zara Tindall kertaa haastattelussa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Kun tuollaisia asioita tapahtuu, normaalisti siinä on mukana vain perheesi ja ystäväsi, mutta valitettavasti kaikki tiesivät siitä.

Tindall kuitenkin kiittää niitä useita ventovieraita ihmisiä, jotka kirjeissä kertoivat kokeneensa itsekin keskenmenon ja ottivat osaa perheen suruun.

Tindall myös huomautti, kuinka keskenmeno on vaikea hetki myös naisen kumppanille.

– Se on hyvin erilaista meille, koska me naiset kannamme lasta, mutta miehillä se on ehkä se avuttomuuden tunne, joka on todella suuri ja kauhea heille. Loppupeleissä hekin ovat kuitenkin menettäneet lapsen.


Tindall paljasti heinäkuussa antamassaan haastattelussa saaneensa myös toisen keskenmenon julkisuudessa kerrotun lisäksi.

– Minä... sain myös toisen keskenmenon hyvin varhaisessa vaiheessa. Olen käynyt läpi ajanjakson, jolloin on ollut aivan liian vaikeaa puhua siitä. Se oli liian raakaa. Mutta, kuten kaiken kanssa, aika on hyvä parantamaan haavoja, Tindall sanoi Sunday Timesin haastattelussa.

Tindallit tapasivat vuonna 2003, kun Zaran serkku, prinssi Harry esitteli seurapiirikaunottarelle rugby-pelaajana uraa luoneen Mike Tindallin. Rakkaus urheiluun yhdistää paria, sillä hevosfysioterapeutiksi kouluttautunut Zara Tindall on lahjakas ratsastaja: hän oli mukana voittamassa hopeaa Lontoon olympialaisten joukkuekilpailussa. Hän sijoittui kahdeksanneksi henkilökohtaisessa kilpailussa.

Pariskunta avioitui vuonna 2011 ja heidän esikoisensa Mia Grace syntyi tammikuussa 2014. Viime kesäkuussa syntynyt tyttölapsi sai nimekseen Lena Elizabeth.

Zara Tindall palasi ratsaille vain pari kuukautta kuopuksensa syntymän jälkeen.

 

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt