Kuninkaalliset

Kommentti: Ruhtinas Albert on muuttunut mies – näin playboyn maineen saaneesta ruhtinaasta kasvoi arvostettu johtaja

Julkaistu:

Monacon ruhtinas Albertista on kasvanut arvostettu johtaja ja vastuullinen perheenisä, kirjoittaa erikoistoimittaja Rita Tainola.
Monacon 60-vuotias ruhtinas Albert on vuosikymmenten saatossa muuttunut avoimemmaksi, mutta omanlaistaan ujoutta ja pikanttia charmia hänessä on edelleen.

Haastattelin Albertia ensimmäisen kerran jo 23 vuotta sitten. Tuolloin hän puhui hiljaisella äänellä, oli varovainen sanoissaan ja tapaili ajatuksiaan. Vuosien saatossa olen haastatellut Albertia muutaman kerran, viettänyt hänen kanssaan yksityisesti iltaa ja tavannut usein muun muassa Monaco Grand Prix’n aikana.

Ruhtinaassa tapahtui muutos, kun hän peri valtaistuimen 2005 menehtyneeltä isältään, ruhtinas Rainierilta. Albertin oli yhtäkkiä otettava aiempaa enemmän vastuuta tekemisistään; hänen harteilleen asetettiin Monacon tulevaisuus.


Ruhtinas Albert II on 13 viime vuoden aikana osoittautunut hyväksi maansa johtajaksi, joka on kiinnostunut kestävästä kehityksestä, ympäristöpolitiikasta ja pohjoisesta ulottuvuudesta.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Monacolaiset ovat olleet hyvin tyytyväisiä Albertin hallitsijakauteen ja siihen, miten hän on maataan viimeisten vuosien aikana kehittänyt. Vaikka maan pinta-ala on pieni, Albert on rakentajien kanssa ymmärtänyt, että taloja voi rakentaa korkeiksi. Ruhtinaan käskystä Monacon pankit ovat ryhtyneet entistä valppaammiksi; näin pyritään estämään rahanpesua.

Vaikka ruhtinaalla on kaksi avioliiton ulkopuolella syntynyttä lasta, Jazmine (1992) ja Alexandre (2003), on hän vastuullisesti huolehtinut heistä ja heidän äideistään. Yhdysvalloissa opiskeleva Jazmin on myös edustanut isänsä kanssa Amerikassa järjestetyissä juhlissa.

Albertin perhe-elämä loksahti kuitenkin paikoilleen vasta, kun hän avioitui heinäkuussa 2011 eteläafrikkalaisen Charlene Wittstockin kanssa. Ollessaan vielä prinssi, Albert kiinnitti Charleneen huomionsa, kun tämä oli Monacossa uintikilpailuissa.

Albert rohkaistui kutsumaan 20 vuotta itseään nuoremman naisen illallisille. Tuosta alkoi seurustelu ja kihloihin mentiin 2010. Jo ennen kihloja Charlene oli opiskellut ranskan kieltä, tutustunut hovin tapoihin, löytänyt oman tyylinsä ja lukenut tulevan aviomiehensä perheen ja maan historiaa.

Kun Albertille ja Charlenelle syntyi kaksoset joulukuussa kolme vuotta sitten, perheidylli oli täydellinen. Prinsessa Gabriellan ja prinssi Jacques’n myötä Charlenesta on tullut vapautuneempi, hän hymyilee enemmän ja hänestä on tullut pehmeämpi. Charlene osallistuu myös entistä enemmän erilaisiin tilaisuuksiin ja on tietysti ottanut lasten hyvinvoinnin sydämen asiakseen.

Ruhtinas Albert ja ruhtinatar Charlene vaikuttavat hyvin onnellisilta ja he ovat viime vuosina osoittaneet rakkauttaan julkisesti. Charlene on usein sujauttanut kameroiden edessä miehensä poskelle pusun ja Albert on kehunut Charlenea loistavaksi äidiksi, vaimoksi ja ruhtinattareksi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt