Tanskan kruununprinssi Frederik tulee Suomeen! Vierailee syyskuussa Helsingissä ja Turussa

Frederik nähdään Suomessa 13.-14. syyskuuta.

Tanskan kruununprinssi Frederik.

31.8.2018 11:36

Tanskan kruununprinssi Frederik saapuu Suomeen 13.-14. syyskuuta kunnioittaakseen Suomen ja Tanskan sata vuotta täyttäneitä diplomaattisia suhteita.

Kruununprinssi nähdään kaksi päivää kestävän virallisen vierailunsa aikana sekä Helsingissä että Turussa.

Kruununprinssin vierailun virallinen ohjelma alkaa torstaina 13. syyskuuta Helsingin kaupungintalolla seminaarista, jonka aiheena on kestävä kaupunkisuunnittelu ja -rakentaminen. Kruununprinssiä isännöivät Helsingin pormestari Jan Vapaavuori, apulaispormestari Anni Sinnemäki sekä Rambollin toimitusjohtaja Markku Moilanen.

Kruununprinssi Frederik ja hänen vaimonsa kruununprinsessa Mary elokuussa 2018.

Tilaisuuden jälkeen kruununprinssi nauttii lounasta eduskunnassa puhemies Paula Risikon kanssa. Hän käy myös tutustumassa Stora Enson pääkonttoriin ja osallistuu Tanskan suurlähettilään residenssissä järjestettävään tanskalaista elintarviketuotantoa esittelevään tapahtumaan.

Torstai-iltana kruununprinssi osallistuu vierailunsa kunniaksi järjestettävälle juhlaillalliselle Finlandia-talolla.

Tanskan kruununprinssi tapasi presidentti Niinistön tavoin Ranskan presidentti Emmanuel Macronin nyt elokuun lopussa.

Perjantaina 14. syyskuuta kruununprinssi siirtyy delegaationsa kanssa Turkuun, jossa häntä emännöi kaupunginjohtaja Minna Arve. He käyvät yhdessä Meyer Turku -telakan toimitusjohtajan Jan Meyerin kanssa tutustumassa telakan osaamiseen ja tuotantoon.

Tämän jälkeen kruununprinssi vierailee Turun Forum Marinum -keskuksessa, jossa hän osallistuu tanskalais- ja turkulaisyritysten tapaamiseen. Hän myös kiinnittää Forum Marinumin pihakiveykselle vierailunsa kunniaksi muistolaatan.

Lue myös: Tanskan kruununprinssi Frederik täyttää 50 vuotta – näin ikinuori komistus on muuttunut vuosien varrella

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?