Kuninkaalliset

Tiesitkö? Charles ja Diana eivät olleet Williamin ja Harryn laillisia huoltajia – taustalla erikoinen yksityiskohta yli 300 vuotta vanhassa laissa

Julkaistu:

Kuningatar on todennäköisesti myös lastenlastenlastensa huoltaja, kuninkaallisasiantuntija sanoo.
Erikoinen yksityiskohta laissa tarkoittaa, ettei Britannian kuningattaren lapsilla tai näiden lapsilla ole jälkikasvunsa huoltajuutta. Asia nousi esille, kun australialaismedia News.com.au haastatteli kuninkaallisasiantuntijaa.

– Hallitsijalla on alaikäisten lastenlastensa huoltajuus, Marlene Koenig sanoi julkaisulle.


Syynä käytäntöön on 1700-luvulla voimaan astunut laki. Yrjö I ajoi lakia, koska hänen suhteensa poikaansa, tulevaan kuningas Yrjö II:een oli huono, minkä takia Yrjö I halusi lastenlastensa huoltajuuden.

Yli 300 vuotta myöhemmin laki on yhä voimassa. Näin ollen kuningattarella on ollut viimeinen sana koskien lastenlastensa kasvatusta, matkustamista ja koulutusta. Kuningatar Elisabet oli siis lastenlastensa, kuten prinssi Williamin ja prinssi Harryn, laillinen huoltaja.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Kun prinssi Harry ja prinssi William olivat pieniä, prinssi Charles kysyi kuningattarelta, saisivatko molemmat lapset lentää yhdessä Skotlantiin, mihin kuningatar vastasi myöntyvästi, Koenig sanoo.

Kuningatar ei sen sijaan antanut lasten matkustaa yhdessä äitinsä prinsessa Dianan kanssa Australiaan.


Elisabet on todennäköisesti myös lastenlastenlastensa huoltaja, joskaan laissa ei lapsenlapsenlapsia ole erikseen mainittu. Sen sijaan lienee varmaa, että Walesin prinssi Charles on kuninkaana Williamin ja herttuatar Catherinen lasten, prinssi Georgen, prinsessa Charlotten ja prinssi Louis’n, huoltaja.


Koenig kirjoitti kuninkaallisten huoltajuudesta jo vuonna 2013 blogissaan Royal Musings. Tuolloin hän kertoi, kuinka Walesin prinssiparin ja Yorkin herttuaparin erotessa pariskuntien lasten huoltajuutta ei käsitelty eropapereissa.

– Kummallakaan pareista ei ollut lastensa laillista huoltajuutta. Kuulostaa kaukaa haetulta, mutta se on totta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt