Kruununprinsessa Victoria ja prinssi Daniel kiittivät savolaisia palokuntalaisia henkilökohtaisesti – hovi jakoi kuvan suomalaisista Facebookissa - Kuninkaalliset - Ilta-Sanomat

Kruununprinsessa Victoria ja prinssi Daniel kiittivät savolaisia palokuntalaisia henkilökohtaisesti – hovi jakoi kuvan suomalaisista Facebookissa

Suomalaiset pelastajat pääsivät yhteiskuvaan Ruotsin kruununprinsessaparin kanssa.

30.7.2018 14:48

Ruotsin kruununprinsessapari tapasi maanantaina Ljusdalissa vapaaehtoisia, jotka auttoivat Keski-Ruotsin poikkeuksellisen laajojen metsäpalojen sammuttamisessa.

Hovi kertoi kuninkaallisten matkasta paloalueille virallisella Facebook-sivullaan. Hovi tiedottaa, että kruununprinsessapari haluaa kiittää vapaaehtoisia palomiehiä ja ensihoitajia avusta tapaamalla heitä henkilökohtaisesti.

Facebookissa jaetussa kuvassa kruununprinsessa Victorian ja prinssi Danielin kanssa poseeraavat Pohjois-Savon pelastuslaitoksella työskentelevät ensihoitaja ja pelastaja Kerttu Ylimartimo ja pelastaja Marko Tolonen.

– Kruununprinsessapari tapasi ja kiitti palomiehiä Suomesta, kuuluu alla näkyvän Facebook-kuvan kuvateksti.

Ylen mukaan Ylimartimo ja Tolonen lähtivät Ruotsiin viime perjantaina. Yle tapasi Ylimartimon Kuopiossa ennen reissuun lähtemistä. Vastavalmistunut pelastaja kuvaili sammutustöitä hitaaksi hommaksi, mutta että ne ovat edenneet tilanteeseen nähden hyvin.

– Sattui olemaan viikko vapaata tulossa, niin tartuin tilaisuuteen. Näitä ei varmaan kovin paljon uran aikana tule, hän kuvaili päätöstään lähteä Ruotsiin.

Suomalaiset pelastusjoukot osallistuivat viikonloppuna tuhoisien metsäpalojen sammutustöihin Keski-Ruotsissa. Sammutustöihin lähetettiin henkilöstön lisäksi kalustoa eli paloautoja, säiliöautoja, moottoriruiskuja ja maastokelpoisia ajoneuvoja.

Suomalaiset palokunnan työntekijät pääsivät kuvaan kruununprinsessaparin kanssa.­

Ruotsin maastopalot osoittautuivat niin hankaliksi taltuttaa, että Ruotsi pyysi sammutusapua muilta EU-mailta. Hätiin saapui palomiehiä ja ensihoitajia ainakin Suomesta, Ranskasta, Italiasta, Portugalista ja Puolasta. Avuksi saapuneet joukot yöpyivät Ljusdalin kunnassa sijaitsevan koulun pihalle rakennetussa telttakylässä.

Ruotsin maastopalot johtuvat poikkeuksellisen lämpimästä, pitkään jatkuneesta säästä ja metsien kuivuudesta. Kyseessä on ollut Ruotsin lähihistorian suurin metsäpalo. HS:n mukaan palojen laajuus on yli 250 neliökilometriä, mikä on reilusti enemmän kuin esimerkiksi Helsingin maa-alueiden pinta-ala.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?