Kuningatar Elisabetin seitsemäs lapsenlapsenlapsi sai nimen: tuiki tavallinen ja suomalaistenkin suosima

Julkaistu:

kuninkaalliset
Zara ja Mike Tindallin kuopuksen nimi on paljastettu. Nimellä ei ole sen kummempaa syvällistä merkitystä, vaan vanhemmat valitsivat sen, koska se oli mieluinen.
Kuningatar Elisabetin lapsenlapsi Zara Tindall ja hänen puolisonsa Mike Tindall ovat julkistaneet toisen tyttärensä nimen, Hello-lehti uutisoi. Kesäkuun 18. päivä syntynyt tyttö sai nimekseen Lena Elizabeth.

Nimellä ei ole sen syvempää merkitystä, pariskunnan edustaja kertoi.

– Se oli vain nimi, josta he pitivät.

Edustajan mukaan pienokaisen nimi lausutaan ”Leina” eikä kuten sen suomalainen versio ”Leena”. Lena-nimi on kreikkalaista alkuperää ja tarkoittaa auringonvaloa. Persiaksi nimi tarkoittaa kaunista tyttöä ja arabiaksi nimi merkitsee anteliasta ja kilttiä.


Tytön toinen nimi Elizabeth lienee tullut lapsen isoisoäidin, kuningatar Elisabetin nimestä. Myös pienokaisen monilla muilla sukulaistytöillä on toisena nimenä Elizabeth. Esimerkiksi Cambridgen herttuaparin tyttären prinsessa Charlotten toinen nimi on Elizabeth, tosin myös Cambridgen herttuattaren Catherinen toinen nimi ja hänen äitinsä toinen nimi on myös Elizabeth.

Lena Elizabeth on kuningattaren seitsemäs lapsenlapsenlapsi.

Zara Tindall on kuningatar Elisabetin tyttären prinsessa Annen ja tämän ex-miehen Mark Phillipsin kuopus. Tindall tunnetaan kenttäratsastajana ja hän saavutti hopeaa Lontoon olympialaisten joukkuekilpailussa. Koulutukseltaan Tindall on hevosfysioterapeutti.

Mike Tindall on entinen rugby-pelaaja. Hän toimi Englannin maajoukkueen kapteenina ja oli mukana vuonna 2003 maailmanmestaruuden voittaneessa joukkueessa. Hän jätti rugbyn vuonna 2014.


Tindallit tapasivat vuonna 2003, kun Zaran serkku, prinssi Harry esitteli heidät toisilleen. Pariskunta avioitui vuonna 2011 ja heidän esikoisensa Mia Grace syntyi tammikuussa 2014.

Marraskuussa 2016 ilmoitettiin Zara Tindallin olevan raskaana. Jouluaattona hovi kuitenkin tiedotti, että raskaus oli päättynyt keskenmenoon.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt