Tanskan prinsessa Elisabeth on kuollut 83-vuotiaana

Julkaistu:

suru-uutinen
Tanskan prinsessa Elisabeth menehtyi tiistai-iltana läheistensä ympäröimänä.
Tanskan prinsessa Elisabeth on kuollut. Tanskan hovi tiedottaa, että prinsessa Elisabeth menehtyi eilen illalla kello kuuden jälkeen läheistensä ympäröimänä. Prinsessa Elisabeth oli kuollessaan 83-vuotias.

Prinsessa Elisabeth oli kuollessaan saman ikäinen kuin Tanskan kuningattaren Margareeta II:n puoliso, prinssi Henrik, joka menehtyi helmikuussa.


Prinsessa Elisabeth oli kuningatar Margareetan serkku ja Tanskan perintöprinssi Knudin ja perintöprinsessa Caroline-Mathilden tytär. Hän oli kuolinhetkellään kruununperimysjärjestyksessä kahdentenatoista.

Prinsessalla oli kaksi nuorempaa veljeä. Prinsessa Elisabeth kasvoi Sorgenfrin linnassa Lyngbyssä ja kävi koulua muun muassa sisäoppilaitoksessa Sveitsissä sekä opiskeli muoti-alaa entisessä Margarethe-Skolenissa Tanskassa.

Prinsessa Elisabeth ei koskaan ollut naimisissa, mutta hänen pitkäaikainen elämänkumppaninsa oli tanskalainen ohjaaja ja elokuvantekijä Claus Hermansen, joka kuoli vuonna 1997.


Tanskan hovi kertoo verkkosivuillaan, että prinsessa muutti takaisin lapsuuden kotiinsa Sorgenfrin linnaan kolme vuotta sitten.

Prinsessa Elisabeth siunataan Lyngbyn kirkossa, minkä jälkeen hänet lasketaan lepoon pitkäaikaisen kumppaninsa Claus Hermansenin viereen.

Prinsessa Elisabethin kokonimi oli Elisabeth Caroline-Mathilde Alexandrine Helena Olga Thyra Feodora Estrid Margarethe Désirée.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt