Prinsessa Madeleinelta yllättävä kunnianosoitus Aviciille – julkaisi videon kulissien takaa

Prinsessa Madeleine osallistui Summerburst-festivaaleille Tukholmassa, jossa nähtiin myös kunnianosoitus edesmenneelle DJ:lle.

17.6.2018 20:06

20. huhtikuuta kuollut ruotsalainen huippu-dj ja tuottaja Avicii haudattiin viikko sitten sunnuntaina intiimissä seremoniassa Tukholmassa.

Avicii, oikealta nimeltään Tim Bergling kuoli vain 28-vuotiaana. Sammuneen tähden muistolle on järjestetty useita muistotilaisuuksia ja kunnianosoituksia.

Avicii kuoli vain 28-vuotiaana.

Yksi niistä nähtiin Aftonbladetin mukaan Summerburst-festivaalilla Tukholmassa, kun ruotsalainen DJ-duo Axwell & Ingrosso esiintyi. Duo osoitti menehtyneelle kollegalleen kunnioitustaan musiikin ja ilotulitusten voimin.

Axwell, oikealta nimeltään Axel Hedfors (oik.) ja Ingrosso eli Sebastian Ingrosso (vas.) osoittivat kunnioitustaan Aviciille.

Esitystä seurasi sankka joukko elektronisen musiikin faneja.

Yleisössä konserttia seuraamassa oli myös Ruotsin prinsessa Madeleine, joka taltioi hetken videolle. Madde ei seurannut konserttia yleisöstä, vaan kuvasi faneja ja valomerta lavan takaa.

– Kaunis loppu, prinsessa kirjoittaa kirjoittaa.

Hän on lisännyt videon yhteyteen myös hashtagin ”muistaen Aviciita”

Madeleine on ainut Ruotsin kuningasperheen jäsen, jolla on oma Instagram-tili.

Aviciin hautajaisia vietettiin viikko sitten dj:n perheen ja läheisten ystävien läsnä ollessa tukholmalaisella hautausmaalla. Paikalla oli vain hyvin rajattu joukko tähden lähipiiriä, sillä Berglingin perhe halusi pitää tilaisuuden pienenä.

He kertoivat päätöksestään aiemmin Billboardille lähettämässään tiedotteessa.

– Olemme saaneet runsaasti tiedusteluja liittyen Tim Berglingin eli Aviciin hautajaisjärjestelyihin. Berglingin perhe vahvistaa, että hautajaiset tulevat olemaan yksityiset, ja niihin osallistuu vain Timille läheisimmät ihmiset. He pyytävät ystävällisesti kunnioittamaan tätä. Muuta informaatiota asiasta ei ole tulossa, tiedotteessa kerrottiin.

Aviciin läheinen ystävä, Jesse Waits julkaisi sunnuntaina tähden hautajaisista kuvan Instagram-tilillään. Waitsin julkaisemassa kuvassa on hautajaisohjelma, jonka kannessa lukee ”Tim Bergling 1989–2018”.

Avicii löydettiin kuolleena Omanista huhtikuun loppupuolella. Ruotsalaistähti oli lomaillut maassa ystäviensä kanssa ja viettänyt aikaa muun muassa huvijahdilla ja luksushotellissa.

Aviciin eli Tim Berglingin kuolema oli itsemurha.

Aviciin kuolema oli itsemurha. Hänen perheensä kertoi myöhemmin medialle lähettämässään kirjeessä dj:n kuolemaa ympäröineistä olosuhteista. Perheen mukaan Avicii pohti paljon elämän tarkoitusta, elämää ja onnea.

– Nyt hän ei jaksanut enää. Hän halusi rauhan. Tim ei ollut tehty sitä koneistoa varten, johon hän joutui, hän oli tunteellinen poika, joka rakasti fanejaan, mutta vältteli parrasvaloja, perheen kirjeessä kerrottiin.

Huippu-dj:n kuolema järkytti maailmanlaajuisesti tämän faneja sekä koko musiikkimaailmaa. Avicii oli yksi tanssimusiikin suurimmista tähdistä 2000-luvulla. Hän nousi jättisuosioon Levels-hitillään ja keikkaili hurjalla tahdilla, kunnes vetäytyi julkisuudesta vuonna 2016.

Ihmiset kokoontuivat sankoin joukoin Tukholmaan muistamaan Aviciita.

Aviciilta jäi yli 200 julkaisematonta kappaletta, ja ennen kuolemaansa hän työsti uutta albumia.

Toukokuussa Aftonbladet kertoi, että Aviciin perhe oli tavannut levy-yhtiön edustajia ja muita yhteistyökumppaneita ja sopinut, että Aviciilta tullaan julkaisemaan uusi levy vielä ennen vuoden loppua. Levylle kootaan dj:n julkaisemattomia kappaleita.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?