Prinssi Carl Philip ja prinsessa Sofia viettävä hääpäiväänsä – näin hulppeasti häitä juhlittiin kolme vuotta sitten: bileet jatkuivat aamuun asti - Kuninkaalliset - Ilta-Sanomat

Prinssi Carl Philip ja prinsessa Sofia viettävä hääpäiväänsä – näin hulppeasti häitä juhlittiin kolme vuotta sitten: bileet jatkuivat aamuun asti

Prinssi Carl Philip ja prinsessa Sofia ovat olleet naimisissa kolme vuotta.

Prinsessa Sofia ja prinssi Carl Philip menivät naimisiin 13. kesäkuuta 2015.

13.6.2018 22:03

Kesäkuun 13. päivä vuonna 2015 Ruotsissa vietettiin kuninkaallisia häitä, kun prinssi Carl Philip ja prinsessa Sofia menivät naimisiin.

Tänään keskiviikkona pari viettää siis kolmatta hääpäiväänsä.

Kolme vuotta sitten häitä vietettiin hulppeissa merkeissä. Pari vihittiin Tukholmassa Kuninkaanlinnan kirkossa alkuillasta Suomen aikaan.

Sekä Carl Philip että Sofia olivat liikuttuneita jo kirkkoon astuessaan, ja alttarilla prinssi joutui katselemaan kirkon kattoon ja nieleskelemään kyyneliään.

Kaunis morsian asteli kirkkoon valkoisessa pitsipuvussaan 90-luvun suosikkiartisti Enyan rauhallisen Athair Ar Neamh -kappaleen tahdissa.

Sofian hääpuku oli kuninkaalliseen tyyliin sopiva, hihallinen ja klassinen luomus. Hääpuvun oli suunnitellut Ida Sjöstedt ja siinä oli vaikutteita sekä prinsessa Madeleinen ja herttuatar Catherinen yllä nähdyistä hääpuvuista.

Sofian hääpuku oli ruotsalaisen Ida Sjöstedtin suunnittelema.

Tunnelma kirkossa oli iloinen ja rakastava. Hääpari vaihtoi helliä sanoja alttarilla ennen papin aloitusta ja molempia alkoi naurattaa tahdon-sanojen kohdalla, kun he kuulivat ulkoa hurraa-huutoja. Carl Philipillä oli suuria vaikeuksia saada vihkisormus Sofian sormeen, ja tilanne hymyilytti molempia.

Kirkossa kuultiin myös yllättäviä musiikkivalintoja, sillä Melodifestivaleneistakin tuttu ruotsalaislaulaja Salem Al-Fakir esitti hääparille Coldplayn balladin Fix You ja myöhemmin David Pagmar liikutti hääparia ja vieraita Rihannan Umbrella-hitin hitaalla ruotsinkielisellä versiolla. Vihkiseremonian lopuksi hääpari poistui alttarilta jammailevan gospel-musiikin tahdissa.

Hääpari oli todella upea.

Pari ehti suudella toisiaan jo kahdesti kirkosta poistuessaan, ja sen jälkeen he nousivat hevoskärryihin tervehtimään Tukholman kaduilla odottavaa kansaa.

Ihana suudelma!

Myös kansa pääsi tervehtimään vastanainutta prinssiparia.

Näin onnellisena tuore hääpari vilkutti juhlakansalle.

Seuraavaksi oli vuorossa hulppea hääjuhla.

Kuninkaallisten häiden menusta vastasi ruotsalainen ravintoloitsija Fredrik Eriksson yhdessä huippukokeista koostuvan tiiminsä kanssa.

Alkuruuaksi häävieraille tarjoiltiin parsaa ”prinsessa Sofian” tapaan, eli seljankukan mehussa keitettyä vaaleaa parsaa sekä Älvdalenin mätiä. Seuraavana ruokalajina vuorossa oli korianterissa haudutettuja katkarapuja ja grillattua kampasimpukkaa, sitruksista yuzu-kastiketta, käenkaalia sekä herneitä.

Pääruokana tarjoiltiin paistettua, kevyesti suolattua Hjälmarenista pyydystettyä kuhaa kevyesti grillattujen kasvisten kanssa, ja jälkiruokana tarjolla oli persikka-vadelma-valkosuklaatarteletti. Lisäksi vieraille tarjoiltiin samppanjaa ja persikkasorbettia.

Parilla oli myös futuristinen hääkakku, joka oli aseteltu tarjolle hopeiseen kiemuraiseen tarjoilutelineeseen. Kakku sisälsi muun muassa mansikkaa, raparperia ja pistaasia. Carl Philip leikkasi kakusta suurella miekalla palan ja kondiittori asteli paikalle avustamaan prinssiä.

Hääkakkua leikattiin miekalla futuristisesta telineestä.

Hääjuhlat jatkuivat riehakkaina pitkälle yöhön. Carl Philip piti koskettavan hääpuheen, mutta Sofia halusi osoittaa rakkautensa omalla tavallaan. Hän oli kirjoittanut puolisolleen ystäviensä laulun, jonka esittivät ruotsalainen poplaulaja Molly Sandén sekä Ruotsin Idol-kilpailuun osallistunut Danny Saucedo.

– Allt jag är, allt jag har, till mitt sista andetag ska jag älska dig med hjärtats alla slag.

Vapaasti suomennettuna laulussa laulettiin: kaikki mitä olen, kaikki mitä minulla on, viimeiseen hengenvetooni rakastan sinua jokaisella sydämenlyönnilläni.

Häävalssin vuoro oli vasta myöhään yöllä, kello 00.20 paikallista aikaa.

Etukäteen nauhoitetun kappaleen, Aftonbladetin mukaan Sofian morsiusvalssin, esitti Per Bredhammar, joka toimii Suomen-laivoilla Elvis-imitaattorinakin.

Carl Philip vei varmalla otteella kaunista morsiantaan, joka piteli laahustaan rannelenkin avulla. Prinssi otti vapauksia valssin perusaskeleisiin ja pyöräytti leveästi hymyilevän morsiamensa useita kertoja kätensä alitse.

Pian tanssiin liittyivät myös vanhemmat: kuningas Kaarle Kustaa Sofian äidin kanssa ja kuningatar Silvia Sofian isän kanssa, joka osoittautui varsin sulavaksi tanssijaksi.

Ensimmäinen valssi hääparina.

Loppuillasta musiikki vaihtui vielä hieman menevämpään, kun nyttemin kuollut huippu-dj ja tuottaja Avicii tarttui puikkoihin. Kuninkaanlinnasta kuului musiikkia vielä aamun pikkutunneillakin, ja muun muassa kuningatar Silvia nähtiin Aftonbladetin mukaan tanssimassa Aviciin tahtiin.

Silvian ja kuningas Kaarle Kustaan nähtiin poistuvan juhlapaikalta vasta puoli kuuden jälkeen aamulla, raportoi Aftonbladet. Pian kuningasparin poistumisen jälkeen juhlat myös loppuivat. Musiikki hiljeni Aftonbladetin ja Expressenin mukaan noin klo 5.40 Ruotsin aikaa, eli klo 6.40 Suomen aikaa.

Viralliseen hääpotrettiin pääsi mukaan koko suku.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?