Kuninkaalliset

Espanjan prinsessa Cristinan aviomies tuomittiin vankeuteen petoksesta – sai viisi päivää aikaa antautua viranomaisille

Julkaistu:

Prinsessa Cristinan aviomies tuomittiin liki kuudeksi vuodeksi vankeuteen.
Espanjassa seurattiin keväällä 2017 historiallista oikeudenkäyntiä, kun Espanjan kuningas Felipen siskoa prinsessa Cristinaa syytettiin avunannosta veropetokseen.

Syytteet liittyivät hänen aviomiehensä, entisen käsipallon olympiamitalisti Inaki Urdangarin liiketoimiin ja urheilujärjestöön, jonka kautta tämä kierrätti julkisia varoja veroparatiiseihin.

Cristina vapautettiin syytteistä pitkän oikeudenkäynnin päätteeksi, mutta tämän aviomies Urdangarin tuomittiin tuolloin Mallorcan oikeusistuimessa vankeuteen.

Reuters kertoo, että asiaa käsiteltiin nyt hovioikeudessa. Urdagranin alkuperäinen kuuden vuoden ja kolmen kuukauden tuomio muutettiin hovioikeudessa. Hänet tuomittiin vankeuteen viideksi vuodeksi ja kymmeneksi kuukaudeksi. Sveitsiin viime vuonna muuttaneella Urdangarinilla on nyt viisi päivää aikaa antautua viranomaisille.


Oikeudenkäynti alkoi vuonna 2010 ja siitä tuli Espanjan eliitin korruptiota symbolisoiva taistelu.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Cristina oli ensimmäinen Espanjan kuningasperheen jäsen, joka joutui oikeuteen syytetyn ominaisuudessa sitten Francisco Francon diktatuurin päättymisen vuonna 1975.

Kuningas Felipe poisti aiemmin rikossyytteiden vuoksi sisareltaan ja tämän mieheltä Palma de Mallorcan herttuaparin arvon.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt