Kuninkaalliset

Prinssi Edwardin pikkumatka maksoi veronmaksajille yli 42 000 euroa – kansa älähti törsäämisestä: ”Törkeää rahojen väärinkäyttöä”

Julkaistu:

Prinssi Edwardin lento yksityiskoneella tuli veronmaksajille kalliiksi.
Prinssi Edwardin, 54, työmatka Staffordshireen on herättänyt närää briteissä, kertovat Daily Mail ja The Sun. Prinssi Edward oli lentänyt Dorsetista Staffordshireen noin 214-kilometrin matkan eilen tiistaina.

Kuningatar Elisabetin ja prinssi Philipin nuorin lapsi oli Tamworthissa, Staffordshiressä osallistuaakseen viralliseen edustustilaisuuteen.

Reilun 200 kilometrin matka taittui yksityiskoneella. Lento on tullut mukaan kalliiksi, sillä yhdensuuntainen matka koneella on tullut brittimedian mukaan kustantamaan yli 42 000 euroa.

Brittilehdet kertovat, että matka maksetaan veronmaksajien rahoilla.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

The Sun huomauttaa että prinssin työmatka olisi tullut huomattavasti halvemmaksi junalla. Junalippu Staffordshireen ykkösluokassa olisi maksanut noin 283 euroa.

Edwardin tyyris työmatka ei Daily Mailin mukaan ole jäänyt huomaamatta monarkiaa kritisoivilta tahoilta. Monarkiaa vastustavan Republic-ryhmän Graham Smith sanoo lehdelle olevansa pöyristynyt siitä, että Edward törsää veronmaksajien rahoja yksityiskoneella lentelyyn.

– Se on verorahojen väärinkäyttöä. Jos hän olisi ministeri, niin hän olisi nyt pahassa pulassa. Meidän täytyy ottaa vakavammin kuninkaallisten ylenpalttinen elämäntyyli. Hänen pitäisi käyttää työmatkoihin julkista liikennettä tai autoa, jotka maksaisivat vain murto-osan, Smith jyrisee.


Brittilehdet kertovat, ettei hovi ole julkaissut prinssin työmatkasta tarkempaa selontekoa aikatauluineen, kuten edustusmatkoilta yleensä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Hovista kerrotaan Daily Mailille, että prinssi Edward osallistuu lukuisiin eri tilaisuuksiin kolmen päivän aikana. Hovista korostetaan, että prinssi matkusti yksityiskoneella, koska se oli tehokkainta ajankäytön takia. Brittilehdelle kerrotaan, että lento Staffordshireen kesti koneella kesti hieman yli puoli tuntia.

– Kuten aina, turvallisuus, tehokas ajankäyttö ja tarve häiritä muita mahdollisimman vähän otettiin huomioon, kun matkaa suunniteltiin, hovista sanotaan.

Brittilehtien mukaan Edwardilla oli viime vuonna 285 edustustehtävää ja hän oli näin hovin viidenneksi kiireisin kuninkaallinen. Hovin työmyyrä on kuningattaren ja prinssi Philipin ainoa tytär Anne, 67, joka teki viime vuonna 455 edustustehtävää Britanniassa ja 85 edustustehtävää ulkomailla.

Lue lisää: Prinsessa Anne karttoi julkisuutta – tällainen on kuningatar Elisabetin tyttären vaiettu elämä: pettämiskohu, kidnappausyritys ja skandaaliero

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt