Kuninkaalliset

Asiantuntijoilta tiukka arvio prinsessa Madeleinen puolisosta Chrisistä – vaikuttaa vihaavan kuninkaallista elämää: ”Tilanne on vaikea ja omituinen”

Julkaistu:

kuninkaalliset
ISTV:n kuninkaallisasiantuntijat pitävät liikemies Chris O’Neillia Ruotsin hovin mustana lampaana.
ISTV:n kuninkaallisstudiossa Ruotsin hovin tulevaisuutta ja menneitä kohuja käsittelevät IS:n erikoistoimittaja Hanna Vesala ja Monarkian muruset: Kaiken maailman kuninkaallisia -teoksen yhdessä Sanna-Mari Hovin kanssa kirjoittanut Kaisa Haatanen.

Kuninkaallisasiantuntijat pohtivat kruununprinsessa Victorian olevan Ruotsissa valtavan suosittu, mutta prinsessa Madeleinea on moitittu julkisuudessa siitä, että hän asuu ulkomailla. Vuosikausia bileprinsessan maineessa ollut Madeleine pakeni julkisuutta Yhdysvaltoihin, jossa hän tapasi liikemies Chris O’Neillin. Pari rakastui ja parin häitä juhlittiin Ruotsissa kesällä 2013. Pari asuu nykyään perheineen Lontoossa.

Lue myös: Prinsessa Madeleine ja Chrisin ökylukaali Lontoossa vuokralle – alue on yksi maailman kalleimmista: 261 neliötä, vuokra 17 000 euroa kuukaudessa...

– Musta lammas on prinsessa Madeleinen puoliso Chris O’Neill, joka ei ole kiinnostunut omasta asemastaan, Kaisa Haatanen sanoo.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

ISTV:n asiantuntijat kuvailevat, etteivät Madeleine tai Chris kumpikaan vaikuta kovinkaan innostuneilta julkisuudesta. Chris sanoi jo ennen häitä, ettei ole kiinnostunut kuninkaallisesta tittelistä tai hovin edustustehtävistä.

– Hehän eivät selvästi viihdy julkisuudessa ollenkaan. Mikä on yllättävää Madeleinelta, joka on ollut tietyllä tapaa lehdistön suosikki. Kaunis kuin mikä, antanut aiheita otsikoihin nuoruusvuosinaan ja epäonnistuneilla poikaystävävalinnoillaan, Vesala pohtii.


Ruotsalaiset ovat ihmetelleet laajasti miksi Ruotsin prinsessa asuu ulkomailla. Prinsessan toivottaisi palaavan takaisin kotiin ja tekevän enemmän edustustehtäviä.

– Ruotsissa siitä ei tykätä ollenkaan, sillä Ruotsin veronmaksajat rahoittavat myös Madeleinen elämää. Jotain töitä sen rahan eteen pitäisi tehdä, Vesala sanoo.

– Madeleine itse voisi olla julkisuudessa ja hoitaa tehtäviään enemmän. Chris ei halua olla näiden asioiden kanssa missään tekemisissä, Haatanen komppaa.


Kuningas Kaarle Kustaan ja kuningatar Silvian lapsista kruununprinsessa Victoria ja prinssi Carl Philip tekevätkin huomattavasti enemmän edustustehtäviä kuin Madeleine.

– Varmaan on ikävää olla edustustehtävässä, kun mies ei koskaan halua olla mukana. Sisarukset ovat aina kahden kimpassa esiintymässä. Tilanne on vaikea ja omituinen ja se johtuu Chris O’Neillista, Vesala sanoo.

– Hänen perusilmeensä ei ole kovin valoisa, Haatanen luonnehtii Chris O’Neillia.

Asiantuntijat kuvailevat Chrisin vaikuttavan hovin edustustilaisuuksissa aina hyvin vaivaantuneelta, eikä hän vaikuta viihtyvän kameroiden edessä. Chrisistä ei ole kuoriutunut samanlaista prinssipuolisoa kuin vaikkapa kruununprinsessa Victorian miehestä prinssi Danielista.


Haatanen sanoo huomanneensa, että Madeleine vaikuttaakin joutuvan opastamaan ja ohjaamaan Chrisiä julkisuudessa hyvin paljon. Vesala ei näe parin välillä samanlaista tunteiden paloa kuin vaikkapa Victorian ja Danielin.

– Ei saisi kenenkään elämällä spekuloida, mutta povaan tälle liitolle lyhyttä kestoa, Vesala sanoo suoraan.

–  Madeleine oli bileprinsessa ja Chris rakastaa bileitä. En voi olla mainitsematta sitä, kun he menivät naimisiin, niin silloin edellisenä iltana Chris vietti iltaa baarissa aamuyöhön saakka. Ennen kirkkoa hänet kuvattiin ottamassa pari loiventavaa bisseä hotellin aulassa, Vesala nauraa.

– En usko että Danielia oltaisi nähty vetämässä bisseä ennen hääkirkkoa, Haatanen huomauttaa.

Lue lisää: Chris lipitti olutta baarissa paria tuntia ennen häitä – silminnäkijät kummissaan

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt