Vekkulit pikkukuninkaalliset varastivat show’n kuningatar Elisabetin juhlissa – temppuilivat parvekkeella: pikkuserkku yritti hiljentää prinssi Georgen, 4 - Kuninkaalliset - Ilta-Sanomat

Vekkulit pikkukuninkaalliset varastivat show’n kuningatar Elisabetin juhlissa – temppuilivat parvekkeella: pikkuserkku yritti hiljentää prinssi Georgen, 4

Julkaistu: 9.6.2018 17:34

Britannian kuningasperhe näyttäytyi Buckinghamin palatsin parvekkeella lauantaina. Huomion varastivat suloiset pikkukuninkaalliset.

Lontoossa juhlistettiin lauantaina kuningatar Elisabetin 92-vuotissyntymäpäivää näyttävin menoin. Elisabet vietti syntymäpäiväänsä jo huhtikuussa, mutta juhlallisuuksia vietettiin lauantaina perinteikkään Trooping the Colour -paraatin muodossa. Päivän ohjelmaan kuului näyttävä sotilasparaati, jota seurasivat tuhannet ihmiset.

Trooping the Colour -paraatiin osallistuu vuosittain reilusti yli tuhat sotilasta ja satoja hevosia. Kuninkaalliset saapuvat jo 250 vuotta jatkuneeseen perinteikkääseen paraatiin joko hevosvaunuilla tai ratsastaen.

Tradition mukaan hallitsija saapuu juhlaan paikalle ratsain, kuningatar Elisabet on saapunut paraatiin jo vuosia vaunuilla. Sen sijaan suvun prinssit ja herttuat ovat usein saapuneet paikalle ratsastaen. Tänäkin vuonna esimerkiksi prinssit William, Charles ja Andrew nähtiin hevosten selässä.

Kuningatar Elisabet ja koko kuninkaallinen perhe näyttäytyi paraatin jälkeen Buckinghamin palatsin parvekkeella osana juhlallisuuksia. Mukana oli ensimmäistä kertaa myös herttuatar Meghan, joka oli pukeutunut kauniiseen, vaaleanpunaiseen mekkoon ja siihen sointuvaan hattuun. Mekko oli Daily Mailin mukaan Carolina Herreran suunnittelema ja hattu Philip Treacyn.

  • Yllä olevalla videolla prinssi Harry ja herttuatar Meghan saapuvat paraatiin.

Kuninkaallinen perhe näyttäytyi Buckinghamin palatsin parvekkeella.

Kuninkatar Elisabet oli pukeutunut juhlallisuuksiin kirkkaaseen, vaaleansiniseen asuun sekä näyttävään hattuun. Daily Mailin mukaan kuningattarelle tehtiin hiljattain silmäoperaatio, jonka vuoksi tämä on käyttänyt aurinkolaseja. Lauantaina Elisabet kuitenkin luotti tuttuihin, kirkkaisiin silmälaseihinsa.

Meghan ja Harry poseerasivat muun perheen kanssa palatsin parvekkeella.

Buckinghamin palatsin parvekkeella näyttäytyivät myös esimerkiksi prinssi William ja herttuatar Catherine, prinssi Charles ja herttuatar Camilla sekä perheen pienimmät. Perheen poseeratessa parvekkeella pikkukuninkaalliset saivat aikaan melkoisen show’n, kun he ilveilivät ja huitoivat valtoimenaan.

Prinsessa Charlotte pahoitti mielensä kesken tilaisuuden.

Itkevä Charlotte pääsi äitinsä syliin.

Prinsessa Charlotte pahoitti mielensä kesken seremonian ja haki lohtua äidistään. Prinssi George puolestaan lauloi pontevasti kansallislaulua. Prinssin pikkuserkku, Savannah Phillips yritti välillä hiljentää laulaa Georgen hyssyttelemällä ja peittämällä tämän suun.

Savannah Phillips yritti hiljentää prinssi Georgen.

Armeijan vanhojen lentokoneiden lentäessä Buckinghamin palatsi yläpuolella pikkukuninkaalliset ihmettelivät meteliä ja tähysivät taivaalle. Aikuiset suhtautuivat lasten venkoiluun leppoisasti, vaikka yrittivätkin välillä ojentaa perheen nuorimpia.

Pikkukuninkaalliset osoittelivat innokkaasti taivaalle, kun hävittäjät lensivät palatsin yli.

Herttuatar Catherine lohdutti harmistunutta prinsessa Charlottea.

Edustustehtävistä eläkkeelle jäänyt prinssi Philip ei osallistunut lauantain juhlallisuuksiin. Prinssillä itsellään on sunnuntaina juhlapäivä, kun tämä täyttää kunnioitettavat 97 vuotta.

Buckinghamin palatsin edustalle oli kerääntynyt tuhansia ihmisiä seuraamaan paraatia ja hävittäjien näytöstä.

Herttuatar Meghan hehkui vaaleanpunaisessa asussaan seuratessaan paraatia hevosvaunuista.

Kuningatar Elisabet vietti 92-vuotispäiväänsä jo huhtikuussa, mutta viralliset juhlallisuudet järjestettiin Lontoossa lauantaina.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?