Prinsessa Madeleine ihastutti hempeällä kesätyylillään kastetilaisuudessa – pikkuruinen Adrienne jokelteli tyytyväisenä

Julkaistu:

Pikkuprinsessa Adrienne kastettiin tänään perjantaina Drottningholmin linnan kirkossa.
Tänään perjantaina Ruotsissa juhlitaan prinsessa Adriennen kastejuhlaa. Hänet kastetaan Drottningholmin linnan kirkossa, jossa on kastettu myös Adriennen kaksi vanhempaa sisarusta, Leonore, 4, ja Nicolas, 2.

Pikkuprinsessa uinui sikeästi kirkossa vaaleaan kukkamekkoon ja kukkaseppeleeseen pukeutunut prinsessa Madeleinen sylissä. Ylpeä isä Chris O’Neill kantoi sylissään parin 2-vuotiasta poikaa Nicolasta, joka oli ottanut kirkkoon mukaan soman vaaleansinisen pupupehmolelun. 4-vuotias prinsessa Leonore istui sievästi omalle paikalleen kirkossa ja liehutteli kasvojaan viuhkalla.


Chris silitteli hellästi ristiäisistä hieman ihmeissään olleen Nicolasin kättä.

Pikkuprinsessan kastoi arkkipiispa Antje Jackelén ja kastevesi tuli Öölannista. Kuninkaallinen perhe on viettänyt Öölannin saarella kesäkuukaudet jo useiden vuosien ajan.


Adirenne uinui kastetilaisuuden alun, kunnes heräsi kesken virsien veisaamisen. Pikkuprinsessa pötkötteli ja jokelteli tyytyväisenä aivan tilaisuuden loppuun asti, kunnes rupesi hieman itkeskelemään.

Madeleine rauhoitteli itkevää pikkuprinsessaa ja pienokainen näyttikin nukahtavan taas seremonian jälkeen.

Perinteen mukaan kuninkaallisen perheen pienokaiset kastetaan kolme kuukautta syntymänsä jälkeen. Päivävalinnasta erikoisen tekee se, että tänä perjantaina prinsessa Madeleine ja Chris O’Neill juhlivat myös viidettä hääpäiväänsä. Parin esikoinen prinsessa Leonorekin on kastettu samana päivänä vuonna 2014.

Adrienne puettiin kuninkaalliseen kastemekkoon, joka on ollut perheen käytössä vuodesta 1906 lähtien. Kuningas Kaarle Kustaa, hänen ja Silvian lapset, sekä kuningasparin lapsenlapset on kaikki kastettu samassa mekossa. Perinteen mukaan kastejuhlan jälkeen Adriennen nimi kirjaillaan asuun.

Myös Ruotsin puolustusvoimat kunnioittivat pikkuprinsessaa hänen tärkeänä päivänään: Skeppsholmenista ammuttiin lapsen kunniaksi 21 kunnialaukausta.


Juhlapäivä jatkuu vielä yksityisellä lounaalla. Pikkuprinsessa lepää lounaan ajan Kaarle XV:n kehdossa.

Pikkuprinsessalla on peräti kuusi kummia, jotka ovat prinsessa Madeleinen ja Chrisin läheisiä ystäviä.

Prinsessa Adrienne Josephine Alice syntyi perjantaina 9. maaliskuuta kello 00.41 aamuyöllä. Hän syntyi Danderydin synnytyssairaalassa Tukholmassa hyvinvoivana. Tyttö painoi syntyessään 3465 grammaa ja oli 50 senttimetriä pitkä.

Isosisarusten nimien tavoin kutsumanimi Adrienne ei kulje Madeleinen tai O’Neillin suvuissa. Voidaankin vain arvailla, miten pariskunta päätyi nimeen.

Josephine on tuttu nimi Bernadotten hallitsijasuvussa ja se on myös yksi Madeleinen nimistä. Ruotsissa on myös ollut samanniminen kuningatar, tosin Josephinen sijaan on käytetty nimen ruotsalaista muotoa Josefina. Kuningatar Josefina oli Ruotsi-Norjan kuningatar 1800-luvun puolivälissä.

Alice-nimellä on koskettava tausta, sillä Madeleinen äidinäiti oli nimeltään Alice. Kuningatar Silvian äiti Alice Sommerlath kuoli jo vuonna 1997. Pitkään Alzheimerin tautia sairastanut Sommerlath vietti viimeiset vuotensa kuningasperheen luona.

– Suren myös sitä, etteivät minun lapseni saaneet ikinä tuntea isoäitiään sellaisena kuin hän oli terveenä, Silvia sanoi TV4:n haastattelussa vuonna 2014.

Alicen valinta tytön kolmanneksi nimeksi lieneekin kunnianosoitus paitsi Madeleinen isoäidille myös kuningatar Silvialle.

Alice on myös yksi Madeleinen isosiskon, kruununprinsessa Victorian nimistä. Lisäksi kuningas Kaarle Kustaan sisaren prinsessa Birgittan kolmas nimi on Alice.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt