Pikkukuninkaalliset varastivat show’n kastetilaisuudessa: venkoileva Leonore, 4, retkotti lattialla kesken seremonian – isä Chris aivan pulassa - Kuninkaalliset - Ilta-Sanomat

Pikkukuninkaalliset varastivat show’n kastetilaisuudessa: venkoileva Leonore, 4, retkotti lattialla kesken seremonian – isä Chris aivan pulassa

Prinsessa Adrienne kastettiin tänään perjantaina juhlallisin menoin.

Leonoren mielenkiinto herpaantui kesken kastetilaisuuden.

8.6.2018 13:46

Prinsessa Madeleinen ja Chris O’Neillin maaliskuussa syntynyt tytär Adrienne kastetaan tänään perjantaina Drottningholmin linnan kirkossa.

Kirkkoon saapuivat myös kuninkaallisen perheen nuorimmat jäsenet, jotka seurasivat kastetilaisuutta uteliaana. Prinsessa Leonore, 4, istui seremonian alun somasti äitinsä Madeleinen ja isänsä Chrisin välissä, ja liehutteli kasvojaan viuhkalla.

Välillä Leonore kävi tervehtimässä kesken virsien veisaamisen herännyttä Adriennea.

Adriennen kastoi arkkipiispa Antje Jackelén.

Pikkuprinssi Nicolas, 2, piti tiukasti kiinni sinisestä pehmolelustaan ja haukotteli makoisasti koko seremonian ajan.

Prinssi Carl Philipin ja prinsessa Sofian elokuussa syntynyt poika prinssi Gabriel maisteli tyytyväisenä ohjelmalehtistä isänsä sylissä kastejuhlan alussa.

Gabriel maisteli ohjelmalehtistä.

Isoveli Alexander, 2, ei malttanut istua penkillään, vaan venkoili penkissään. Lopulta Sofia nappasi levottoman pikkuprinssin syliinsä.

Kruununprinsessa Victorian ja prinssi Danielin poika prinssi Oscar, 2, istui somasti isänsä sylissä ja seurasi tilaisuutta totisena.

Prinsessa Estelle, 6, ei päässyt osallistumaan tilaisuuteen, sillä hän oli sairastunut.

Leonore makasi selällään kirkon lattialla

Kun kuninkaallisen perheen pienokaiset kutsuttiin kastemaljan ääreen, innostui pikku-Alexander toden teolla. Alexander kuikuili uteliaana kastemaljaan ja hyppi riemusta palatessaan takaisin omalle paikalleen.

Prinsessa Leonoren mielenkiinto herpaantui kastetilaisuuden edetessä. Prinsessa heitti kengät jalastaan ja asettautui selälleen keskelle kirkkoa. Välillä Leonore kävi läpsimässä veljeään Nicolasia kasvoille.

Chrisillä oli täysi työ pitää levoton Leonore aloillaan. Madeleine ja Chris joutuivat komentamaan tiukasti prinsessan takaisin penkilleen kirkon lattialta. Prinsessa totteli hetken aikaa, kunnes lähti jälleen vaeltamaan pitkin kirkkoa.

Adrienne on prinsessa Madeleinen ja Chris O’Neillin kolmas lapsi.

Prinssi Alexander liittyi serkkunsa seuraan pieni kuvakirja kädessään.

Hovissa on riittänyt kastejuhlia

Ruotsin hovissa riittää vipinää ja vilskettä, sillä Adrienne on jo seitsemäs pikkukuninkaallinen, joka kastetaan kuuden vuoden sisällä.

Prinsessa Victorialla ja prinssi Danielilla on kaksi lasta, prinsessa Estelle, 6, ja prinssi Oscar, 2. Prinssi Carl Philipillä ja prinsessa Sofialla on myös kaksi lasta, prinssi Alexander, 2, ja elokuussa syntynyt prinssi Gabriel. Madeleinella ja Chrisillä on kolme lasta, prinsessa Leonore, 4, prinssi Nicolas, 2 ja maaliskuussa syntynyt prinsessa Adrienne.

Hovin tiedotuspäällikkö Margaretha Thorgren sanookin Expressenille, että hovissa on saatu viime vuosina paljon kokemusta kuninkaallisista ristiäisistä.

– Noudatamme aiempien kasteiden kaavaa. Samalla on tärkeää, että kasteesta tehdään jokaiselle lapselle henkilökohtainen, ja se näkyy koristeissa, musiikissa ja muissa yksityiskohdissa. Madeleine ja Chris ovat vanhempina olleet mukana suunnittelussa, Thorgren sanoo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?