Tällaisia ovat kuninkaallisten hulppeat häämatkat: ökyloma paratiisissa, ylellistä maaseutumatkailua ja reippailua turistien suosikkisaarella

Julkaistu:

häämatka
Kuninkaallisten häämatkakohteet eivät ole vuosien saatossa juuri muuttuneet. Näyttää siltä, että prinssi Harry lähtee häämatkalle samaan paikkaan, jossa kuningattaretkin ovat viihtyneet.
Britannian kuninkaallisen perheen tuoreimman avioparin prinssi Harryn ja herttuatar Meghanin häämatkakohde on ollut suuri puheenaihe hääpäivästä asti. Nuorten rakastavaisten epäiltiin suuntaavan seikkailulliseen Afrikkaan, mutta nyt TMZ-lehden mukaan pari olisikin lähdössä aivan toisenlaiseen kohteeseen.

Lehden mukaan herttuapari suuntaa Meghanin kotikulmille Albertaan, Kanadaan, jossa he pääsevät nauttimaan ”kanadalaisesta paratiisista”, eli maailmankuulusta Jasperin kansallispuistosta ja sen henkeäsalpaavista maisemista. Herttuaparin lomamökkikään ei ole mikä tahansa tupa luonnon helmassa, vaan kaikilla mukavuuksilla varustettu 500-neliöinen luksusmökki.


Prinssi Harry ei olisi ensimmäinen siniverinen näillä seuduilla, sillä samassa kohteessa on rentoutunut muun muassa kuningataräiti Elisabet puolisonsa Yrjö VI:n kanssa vuonna 1939. Myös itse kuningatar Elisabet on vieraillut samassa luksuskohteessa puolisonsa prinssi Philipin kanssa vuonna 2005.

Samaisissa maisemissa on kuvattu Marilyn Monroen tähdittämä Joki, jolta ei ole paluuta -elokuva, joten kyseessä on todellinen historian havinaa henkivä kohde. Vielä ei kuitenkaan ole varmaa milloin tuore herttuapari pääsee ylellistä kuherruskuukauttaan viettämään, sillä kuninkaalliset velvollisuudet pitävät heidät vielä tiukasti Britanniassa.


Häämatkakohteet kuninkaallisissa piireissä ovat perinteisesti olleet maaseutumatkoja luonnonhelmaan tai luksuslomia etelän lämpöön. Kuningatar Elisabet ja prinssi Philip päättivät omien häidensä jälkeen vuonna 1947 suosia rauhallisia maalaismaisemia, ja suuntasivat Broadlands-maataloon Hampshireen. Upea maalaiskartano kuului prinssi Philipin sedälle lordi Mountbattenille.


Rauhallinen maalaisidylli kiehtoi myös kuningatar Elisabetin ja prinssi Philipin poikia, prinssi Edwardia ja prinssi Charlesia. Edward ja Wessexin kreivitär Sophie pakkasivat laukkunsa häiden jälkeen vuonna 1999 ja suuntasivat kuninkaallisen perheen perinteikkäälle kesäasunnolle Balmoralin linnaan.

Sää helli pariskuntaa niin paljon, että he jäivät nauttimaan Skotlannin auringosta aiottua pidemmäksi aikaa. Maaseudun rauhaa kaipasi myös prinssi Charles vuonna 2005, kun hän meni naimisiin suuren huomion saattelemana herttuatar Camillan kanssa. Pari vietti lemmenlomaansa niin ikään Skotlannin jylhissä maisemissa.


Prinssi Harry näyttääkin suosivan luonnonläheistä häämatkakohdetta vanhempiensa ja isovanhempiensa jalanjäljissä. Sen sijaan Harryn isoveli prinssi William lähti herttuatar Catherinen kanssa aivan toisenlaiselle häämatkalle vuonna 2011. Pari suuntasi helteiselle Seychelleille, ja kyseessä oli todellinen luksusloma kaikkine herkkuineen.


William ja Catherine pääsivät nauttimaan turkoosista merestä, valkeista hiekkarannoista, kylpylöistä ja gourmetravintoloista yksityisellä luksussaarella keskellä Intian valtamerta.


Prinssien serkku Zara Phillips joutui Harryn tapaan lykkäämään häämatkaansa vuonna 2011, sillä ura hevosurheilun parissa esti häntä lähtemästä matkalle heti häiden jälkeen.

Kuninkaallinen loma voi olla myös aktiviteetteja täynnä, sillä lopulta Phillips ja hänen rugbya pelaava puolisonsa Mike Tindall nauttivat ihanalla häämatkallaan Kyproksen helteistä ja runsaista ajanvietteistä, kuten vesiurheilusta, pyöräilystä ja vaelluksesta.


Lähde: Mirror

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt