Tunnettu hääkuvaaja ihmettelee Meghanin ja Harryn hääpotretin useita teknisiä virheitä: ”Olisi mielenkiintoista kuulla kuvaajan perustelut” - Kuninkaalliset - Ilta-Sanomat

Tunnettu hääkuvaaja ihmettelee Meghanin ja Harryn hääpotretin useita teknisiä virheitä: ”Olisi mielenkiintoista kuulla kuvaajan perustelut”

Alexi Lubomirskin ottamien kuvien tunnelmaa kehutaan, mutta tekniset yksityiskohdat mietityttävät.

22.5.2018 16:45

Sussexin herttua, prinssi Harry vihittiin lauantaina 19.5. 2018 yhdysvaltalaisen Meghan Marklen kanssa. Koko maailman seuraamasta vihkitilaisuudesta ei puuttunut rakkauden tunnetta. Hääkuvia odotettiinkin siksi innostuneina.

Meghanin, eli häiden jälkeen Sussexin herttuattaren, ja Harryn viralliset hääkuvat tulivat julki maanantaina 21.5.

Mustavalkoisessa kuvassa umpirakastunut pari hymyilee onnellisena.­

Prinssi Harryn ja herttuatar Meghanin mustavalkoinen virallinen hääkuva on herättänyt jonkin verran keskustelua.

IS kysyi tunnetulta hääkuvaajalta hänen näkemystään kuvasta.

– Kieltämättä joitain yllätyksiä kuvassa muun muassa rajauksen osalta. Kuvaaja Alexi Lubomirski on tunnettu osaaja. Ehkä hänen vahva taustansa muotikuvamaailmasta selittää näitä taiteellisia vapauksia, porilainen tunnettu hääkuvaaja Anssi Koskinen kertoo Ilta-Sanomille.

– Virallisen hääkuvan pitäisi ensisijaisesti aina vangita oikea hetki ja tunnelma, ja siinä mielessä tämä mustavalkokuva on mielestäni onnistunut. Hääparista huokuu luonnollinen onnellisuus ilman suurempaa poseerausta, Koskinen arvioi.

”Kuninkaallisten häistä on ennen nähty onnistuneempia otoksia”

Jotkin yksityiskohdat mietityttävät Koskista mustavalkoisessa kuvassa.

– Perinteisesti kuvaa ei saisi rajata nivelten kohdalta. Nyt Harryn vasen käsi katkeaa häiritsevästi, kuten myös oikea jalka. Meghanin mekon alaosa rajautuu pois ja horisontti on vinossa, mutta nämä seikat voi hyvin taas kuulua tähän taiteellisuuteen. Enemmän nämä tekniset detaljit osuvat silmään ryhmäkuvissa, joissa vahvat ja koristeelliset seinälinjat ovat auttamatta vinossa. Olisi mielenkiintoista kuulla kuvaajan perustelut näistä valinnoista sekä kuvaustilanteesta, Koskinen sanoo.

Häiden virallinen ryhmäkuva.­

– Kokonaisuutena kuvat ajavat vallan hyvin asiansa, mutta jättävät yllättävän paljon myös varaa ihmettelyyn. Mielestäni kuninkaallisten häistä on ennen nähty onnistuneempia otoksia, hän sanoo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?