Kuninkaalliset

Meghanilla nähtiin häissä harvinainen timanttitiara – kuningatar Elisabetin holvi pursuilee uskomattoman arvokkaita jalokiviä: katso kuvat

rac

Julkaistu:

kuninkaalliset häät
Brittihovi sai uuden tiarankantajan, kun Meghan liitettiin kuninkaallisen perheen jäseneksi avioliiton kautta. Näyttelijättärellä riittää valinnanvaraa kuningatar Elisabetin näyttävästä tiarakokoelmasta.
Meghanin kutreilla nähtiin hänen ja prinssi Harryn häissä kuningatar Marylle kuulunut timanttitiara vuodelta 1893.

Tiara kuuluu nykyään kuningatar Elisabetille, joka lainasi sen Meghanille. Hovin mukaan kuningatar Mary antoi tiaran lahjaksi Elisabetille vuonna 1953.
  • Yllä olevalla videolla kuvakooste kuninkaallisesta hääseremoniasta.

Tiara on yksi kuninkaallisen perheen harvinaisuuksista, jota käytetään edustustilaisuuksissa hyvin harvoin. Alunperin tiarassa oli 13 ovaalinmuotoista helmeä, mutta kuningatar Mary poistatti ne vuosien saatossa.


Tiara on Maryn jälkeen nähty muun muassa kuningatar Elisabetin pikkusiskon prinsessa Margaretin kutreilla. 60-luvun jälkeen sitä ei ole brittilehtien tietojen mukaan nähty edustustilaisuuksissa kuninkaallisen perheen jäsenillä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Tulevaisuudessa Meghanilla riittää tiaroissa valinnanvaraa, sillä kuningatar Elisabetilla on mittava tiarakokoelma, josta hän on hovin naisille avokätisesti lainannut mittaamattoman arvokkaita koruja eri edustustilaisuuksiin.

IS esittelee kuningattaren kokoelman näyttävimmät tiarat.

Cambridges Lover’s Knot

Kuten suurin osa kuningatar Elisabetin tiaroista, tämä helmistä ja timanteista tehty tiara on alun perin kuningatar Maryn kokoelmaan hankkima.

Kuningatar Mary, Elisabetin isoäiti, oli kuuluisa näyttävien korujen kantaja ja keräilijä.

Tämä kyseinen, timanttisydämistä ja niistä riippuvista helmistä tehty tiara on kopio Maryn isoäidin samantyylisestä tiarasta.


Korun tunnetuin kantaja kuningatar Maryn jälkeen oli prinsessa Diana, jonka suosikiksi tämä näyttävä, mutta samalla herkkä koru nousi vuosien varrella.

Dianan kuoleman jälkeen tiara oli kuningatar Elisabetin jalokiviholvissa vuosikausien ajan, kunnes viime aikoina se on nähty edustustilaisuuksissa herttuatar Catherinen kutreilla.

Kuningatar Alexandran kokoshnik

Venäjän tsaarin hovissa kokoshnik-tyyppiset päähineet olivat hyvin yleisiä. Tsaaritar Maria Fjodorovnan sisar Iso-Britannian kuningatar Alexandra ottikin sieltä mallia tilatessaan tämän tiaran.

Lopputuloksena on yksi tunnetuimmista kuningashuoneen ”kokoshnik”-tyyppisistä tiaroista.


Tiara koostuu 61 platinapuikosta, jotka on koristeltu yhteensä 488 timantilla, jotka heijastavat valoa säkenöiden.

Tämä taidonnäyte periytyi Alexandralta kuningatar Maryn kautta kuningatar Elisabetille, joka on siihen suuresti mieltynyt. Kyseinen tiara sotketaan usein Elisabetin omaan häätiaraan, kuningatar Maryn kokoshnikiin.

Iso-Britannian ja Irlannin tytöt


Tämä koristeellinen tiara tunnetaan nimellä Iso-Britannian ja Irlannin tytöt (The Girls of Great Britain and Ireland), sillä samanniminen komitea keräsi rahaa kuningatar Maryn häälahjaa varten.

Tiaran on sanottu olevan yksi kuningatar Elisabetin suosikeista, ja alun perin siinä oli sakaroiden päässä helmet. Kuningatar Mary vaihtoi tilalle kuitenkin timantit. Helmet päätyivät Cambridge Lover’s knot -tiaraan. Kuningatar Elisabet sai tiaran itselleen isoäidiltään Marylta häälahjakseen, ja lehtitietojen mukaan hän kutsuu tiaraa vieläkin ”mummin tiaraksi”.

Tiara on saanut suurimman näkyvyyden painotuotteissa, se nimittäin on kuningatar Elisabetin päässä kuvassa, joka esiintyy Kansainyhteisön kaikissa painetuissa seteleissä.

Greville-tiara

Tämän tiaran teetti itselleen rouva Margaret Greville, varakas seurapiireistä tuttu nainen. Hän jätti testamentissaan tiaran kuningataräiti Elisabetille vuonna 1942.

Vuonna 1953 Cartier teki tiaraan muutoksia ja sen jälkeen se nähtiin usein kuningataräidin päässä virallisissa tilaisuuksissa.

Kuningataräidin kuoleman jälkeen tiaran peri kuningatar Elisabet, joka on tiaraa lainannut lähinnä Cornwallin herttuatar Camillalle, jonka nimikkotiaraksi Greville on viime aikoina noussut.


Vladimir-tiara


Tällä tiaralla on ehkä jännittävin historia kaikista kuningatar Elisabetin tiaroista.

Tiara on tehty suurherttuatar Maria Pavlovnalle, tsaari Nikolain II:n tädille. Tiaran nimi tulee Pavlovnan aviomieheltä, suurherttua Vladimirilta joka oli tsaari Aleksanteri III:n veli.

Suurherttuatar ei pitänyt Nikolai II:n vaimosta, tsaaritar Alexandra Fjodorovnasta, joten hän perusti oman hovinsa toisaalle. Tämä saattoi koitua suurenmoisen tiaran pelastukseksi, sillä suurherttuatar kätki tiaran Vladimiripalatsin holviin, ennen kuin pakeni vallankumouksen edellä maasta Brittein saarille.

Myöhemmin Pavlovnan perhetuttu, joka kuului Britannian salaiseen palveluun, salakuljetti holvin sisällön tavallisessa kangaskassissa Britanniaan.

Kuningashuoneelle tiara päätyi kuningatar Maryn kautta, joka osti tiaran. Maryn on syytetty ostelleen koruja rahapulasta kärsiviltä aatelisilta polkuhintaan, mutta myöhemmin on selvinnyt, että kuningatar on koruista maksanut ajan tason mukaisen summan.

Vladimir-tiara nähdään hyvin usein kuningatar Elisabetilla, joka peri tiaran muiden ohella kuningatar Marylta. Tätä tiaraa voi pitää kolmella eri tavalla; helmi- tai smaragdiriipuksilla tai ilman riipuksia.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt