Meghanin sormus on valmistettu arvokkaasta Walesin kullasta – harvinainen kulta on lahja kuningatar Elisabetilta

Julkaistu:

kuninkaalliset häät
Meghan Marklen vihkisormus on valmistettu todella harvinaisesta ja arvokkaasta Walesin kullasta.
Kun prinssi Harry ja Meghan Markle astelivat marraskuussa median eteen kihlautumisuutisen jälkeen, Meghanin vasemmassa nimettömässä kimmelsi upea timanttisormus.

Harry oli suunnitellut sormuksen itse ja sen valmisti Cleave & Company, jotka ovat tehneet useita kuningatar Elisabetilla nähtyjä arvokoruja. Sormuksen keskimmäinen timantti on Botswanasta, kaksi muuta kuuluivat Harryn äidille prinsessa Dianalle.


Tänään lauantaina yleisö pääsi näkemään Meghanin vihkisormuksen ensimmäistä kertaa, kun prinssi Harry sujautti sormuksen Meghanin vasempaan nimettömään.

Kensingtonin palatsi tviittasi lauantaina, että sormuksen on suunnitellut sama yritys, joka suunnitteli ja valmisti Meghanin kihlasormuksen.
Palatsi tiedottaa, että sormus on valmistettu harvinaisesta Walesin kullasta, jonka kuningatar Elisabeth on valinnut ja lahjoittanut hääparille.


Toisin kuin veljensä prinssi William, Harry aikoo käyttää vihkisormusta. Harryn sormus on valmistettu platinasta.

William, joka toimii bestmanina, tuo sormukset kirkkoon. William ei ole käyttänyt vihkisormusta lainkaan. Syy tähän on hyvin yksinkertainen: hän ei pidä koruista.

Catherinen sormus valmistettu myös Walesin kullasta

Edellisen kerran Britanniassa juhlittiin kuninkaallisia häitä vuonna 2011, jolloin William ja herttuatar Catherine avioituivat. William pujotti tuolloin vapisevin käsin hänen vasempaan nimettömään yksinkertaisen elegantin vihkisormuksen.

Kuten Meghanin sormus, myös Catherinen kultainen vihkisormus on valmistettu todella harvinaisesta ja harvinaisuuden vuoksi kalliista Walesin kullasta. Sen on valmistanut perheyritys, kultasepänliike Wartski.

Walesin kultaa esiintyy luonnonmukaisesti kahdella eri alueella Walesissa. Walesin kullasta tuli kuninkaallisten keskuudessa muodikasta, kun kuningataräiti valitsi sen raaka-aineeksi omaan vihkisormukseensa vuonna 1923. Siitä eteenpäin Walesin kullan käyttäminen hovin arvokoruissa on ollut tärkeä perinne.

Kuningatar Elisabet antoi kullan Williamille henkilökohtaisena lahjana pian pariskunnan kihlautumisen jälkeen. Kyseinen kulta oli ollut perheen omistuksessa jo jonkin aikaa ennen lahjan antamista. Lahjallaan Elisabet halusi osoittaa tukensa liitolle.

Vihkisormus on kuitenkin jäänyt huomattavasti vähemmälle huomiolle kuin Catherinen näyttävä kihlasormus. Safiirisormus kuului aikoinaan Williamin edesmenneelle äidille, prinsessa Dianalle.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt