Tiesitkö? Herttuatar Catherinella oli toinenkin hääpuku – tällainen on luomus, jossa kaunotar tanssi aamuun asti

Julkaistu:

toinen hääpuku
Catherinen ensimmäisen hääpuvun muistavat kaikki. Mutta tiesitkö, että herttuatar käytti toistakin hääpukua?
Seitsemän vuotta sitten prinssi William ja hänen puolisonsa, herttuatar Catherine saivat toisensa. Pari juhli hääpäiväänsä lauantaina, 29. huhtikuuta.

Kaikki muistavat uskomattomista satuhäistä Catherinen ikonisen hääpuvun, joka istui kantajalleen kuin hansikas. Pitsihihoin ja -yksityiskohdin koristeltu puku oli Alexander McQueenin käsialaa, ja sen kruunasi – kirjaimellisesti – kuningatar Elisabetilta lainattu Cartierin tiara.

Puku toi salamannopeasti muun muassa pitkät hihat häämuotiin.


Harva kuitenkin muistaa, että Catherine pukeutui historiallisena päivänä myös toiseen hääpukuun. Hääseremonian ja häävastaanoton jälkeen hääpari siirtyi yksityisempiin, 300 vieraan juhliin Buckingamin palatsiin.

Virallisen osuuden jälkeen oli aika vaihtaa toiseen, iltapukumaiseen hääasuun. Sarah Burtonin olkaimeton luomus hurmasi vieraat ensimmäisen hääpuvun lailla. Puvun timanttikoristeinen vyö korosti Katen kapeaa uumaa ja antoi asulle ryhtiä.

Alkuillasta Catherine käytti puvun kanssa siroa, 3/4-hihaista boleroa.


Toisesta hääpuvustaan Catherine jätti pois myös tiaran ja laahuksen, joka mahdollisti tanssimisen. Hyvä niin, sillä Mirrorin mukaan häitä tanssittiin pitkälle aamuyöhön.


Williamin ja Catherinen perheonni täydentyi maanantaina kolmannella lapsella. Pikkuprinssi sai nimekseen Louis Arthur Charles.


Seuraavaa kuninkaallista juhlapäivää vietetään jo alle kahden viikon päästä, kun prinssi Harry avioituu Meghan Marklen kanssa. Harryn ja Meghanin häitä tanssitaan 19. toukokuuta Windsorin linnassa, St. Georgen kappelissa.


Vihkitilaisuuteen on kutsuttu Daily Mailin mukaan noin 600 vierasta, joille järjestetään häälounas vihkitilaisuuden jälkeen. Lisäksi yksityiselle vastaanotolle Frogmore House -kartanoon myöhemmin on kutsuttu noin 200 vierasta. Windsorin linnan pihalle puolestaan on kutsuttu 2 600 vierasta, jotka ovat tavallisia kadun tallaajia. Paikalle pääsee muun muassa 100 oppilasta paikallisista kouluista.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt