Prinssi William ja herttuatar Catherine saivat pojan! - Kuninkaalliset - Ilta-Sanomat

Prinssi William ja herttuatar Catherine saivat pojan!

Prinssi Williamin ja herttuatar Catherinen perhe täydentyi kolmannella lapsella.

Herttuatar Catherinen ja prinssi Williamin lapsi on syntynyt.

23.4.2018 15:06

Britannian prinssi Williamin puoliso, herttuatar Catherine on synnyttänyt perheen kolmannen lapsen.

Kensingtonin hovi kertoo herttuaparin saaneen pojan kello 11.01 paikallista aikaa eli kello 13.01 Suomen aikaa. Hovin mukaan William oli synnytyksessä läsnä.

Poika painoi syntyessään noin 3,8 kiloa. Sekä Catherine että poikavauva voivat hyvin.

Pojan syntymästä on ilmoitettu isoisovanhemmille kuningatar Elisabetille ja prinssi Philipille, isovanhemmille prinssi Charlesille ja herttuatar Camillalle ja sedälle prinssi Harrylle ja muille perheen jäsenille.

– Molempien perheiden jäsenille on kerrottu ja he ovat iloisia uutisesta.

Cathrine saapui St. Maryn sairaalaan synnyttämään maanantaiaamuna. Hovi tiedotti tuolloin asiasta twiitillä.

– Hänen kuninkaallinen korkeutensa, Cambridgen herttuatar kirjattiin sisään St. Maryn sairaalaan Paddingtoniin, Lontooseen aiemmin tänä aamuna. Hänen synnytyksensä on alkuvaiheessa, palatsista kerrottiin.

– Herttuatar matkusti Lindo-siipeen St. Maryn sairaalaan autolla Cambridgen herttuan kanssa.

Hovi tiedotti Catherinen kolmannesta raskaudesta poikkeuksellisesti jo hyvin varhaisessa vaiheessa. Tiedote julkaistiin 4. syyskuuta, jolloin Catherine oli vasta toisella kuulla raskaana. Yleensä kuninkaalliset odottavat ainakin kolme kuukautta ennen raskaudesta tiedottamista.

Lindo-siiven edustalle aseteltiin suoja-aitoja jo aiemmin huhtikuussa.

Varhainen tiedotusaika johtui Catherinen pahasta raskauspahoinvoinnista, joka olisi mitä luultavimmin tullut lehdistölle nopeasti ilmi. Kate joutui olla paljon poissa työtehtävistään alkuraskauden pahoinvoinnin vuoksi.

Parilla on entuudestaan kaksi lasta, joten vastasyntynyttä pikkukuninkaallista odottaa kotona kaksi innokasta vanhempaa sisarusta. Perheen esikoinen prinssi George on 4,5-vuotias ja prinsessa Charlotte puolestaan täyttää toukokuun alussa kolme vuotta.

Prinssi Williamin ja herttuatar Catherinen kaksi lasta, prinssi George, 4, ja prinsessa Charlotte, 2, saavat pian pikkusisaruksen.

Prinssi William ja herttuatar Catherine tunnetaan hyvin lapsirakkaina kuninkaallisina. He tekevät työtehtävissään hyväntekeväisyyden parissa paljon töitä lasten hyvinvoinnin eteen. Omille lapsilleen pariskunnalla on tiukat kasvatusrutiinit.

IS kertoi elokuussa 2016 siitä, millaiset rutiinit Catherinella on lapsilleen ja erityisesti esikoispoika Georgelle. Tiukan kurinpidon avulla William ja Catherine yrittävät välttää sen, ettei Englannin mahdollisesta tulevasta kuninkaasta tule koppavaa ja huonokäytöksistä.

Jos George esimerkiksi kiukuttelee tai kiusaa pikkusiskoaan Charlottea, Catherine ilmoittaa pojalle, että ”nyt otetaan tauko” ja käskee pojan huoneensa nurkkaan. Sitten äiti antaa pojalle mukaan erityisen lelun, jonka kanssa tämä voi rauhoittua.

Jos George huutaa eikä kuuntele vanhempiaan, Cambridgen herttuatar alkaa laulaa pikkuprinssin suosikkikappaleita tai laittaa soimaan pojan suosikiksi muodostunutta afrikkalaista rumpumusiikkia.

Herttuatar Catherinen raskaudesta tiedotettiin poikkeuksellisen varhain, jo syyskuussa, kun Kate oli vasta toisella kuulla. Kuva maaliskuulta.

Kuri ei rajoitu vain oman kodin seinien sisäpuolelle, vaan Georgen ja Charlotten on osattava käyttäytyä myös julkisilla paikoilla. Jos lapset käyttäytyvät huonosti esimerkiksi leikkipuistossa, he saavat vain yhden, tiukan varoituksen äidiltään. Seuraavasta tuhmasta tempusta alkaa välittömästi paluumatka kotiin.

Catherine on kertonut haastatteluissa siitä, että haluaa turvautua mahdollisimman harvoin lastenhoitajien apuun. Hän ja William haluavat kasvattaa lapsensa ollen vanhempina aidosti läsnä jälkikasvulleen. Näin menetteli myös Williamin oma äiti, Walesin prinsessa Diana.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?