Kuninkaalliset

Kirjaväite: Kuningatar Elisabet vihasi herttuatar Camillaa – piti mykkäkoulua vuosien ajan

Julkaistu:

Prinssi Charlesista tehty uusi elämäkerta nostaa esille kuningatar Elisabetin ja herttuatar Camillan viileät välit.
Britanniaa on kuohuttanut prinssi Charlesista kertova Rebel Prince -kirja, joka maalaa prinssi Charlesista kuvan elämäänsä tyytymättömänä äksyilijänä. Charles ei itse ole osallistunut teoksen tekemiseen millään tavalla, vaan teos on kirjailija Tom Bowerin käsialaa.

Brittilehdet ovat saaneet luettavakseen torstaina julkaistavan teoksen jo ennakkoon. Kirjassa käydään tarkasti läpi prinssi Charlesin ja herttuatar Camillan romanssia, johon suhtauduttiin hovissa kirjailijan mukaan erittäin nuivasti.

Bower väittää teoksessaan Charlesin ja Camillan suhteen olleen kova pala purtavaksi Charlesin lapsille prinssi Williamille ja prinssi Harrylle, jotka olivat äitinsä prinsessa Dianan kuoleman jälkeen hiljalleen lähentyneet isänsä kanssa.

Kirjailijan mukaan prinssit välttelivät Camillaa parhaansa mukaan Charlesin Lontoon-kodissa Clarence Housessa, ja nuoret miehet käyttivät usein henkilökunnan sisäänkäyntiä välttääkseen näkemästä Camillaa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Camilla oli pojille jatkuva muistutus äitinsä Dianan kokemasta piinasta, Bower kuvailee teoksessa.

Kun Charlesin ja prinsessa Dianan liitto alkoi rakoilla, Charles kääntyi entistä enemmän Camillan puoleen.

– Avioliitossamme oli kolme ihmistä, joten siinä alkoi olla aika ahdasta, prinsessa Diana luonnehti vuonna 1995 antamassaan kohuhaastattelussa hänen ja Charlesin liittoa.


Erityisen paljon huomiota on herättänyt Britanniassa kuitenkin kirjan väittämä kuningatar Elisabetin ja herttuatar Camillan hyytävistä väleistä. Bower väittää kuningattaren olleen hyvin tietoinen siitä, että naimisissa ollut Charles haikaili edelleen Camillan perään, eikä peitellyt paheksuntaansa. Kun prinsessa Diana menehtyi auto-onnettomuudessa vuonna 1997, Elisabet jatkoi vihanpitoaan vuosikausia.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Vuosien ajan kuningatar ja kuningataräiti Elisabet eivät halunneet olla missään tekemisissä, saati edes samassa huoneessa, Charlesin rakastajattaren kanssa. He paheksuivat Camillaa ja Charlesin suhdetta häneen, Bower kirjoittaa.


Kuningataräiti Elisabetin kuoleman vuonna 2002 uskotaan lopulta muuttaneen kuningattaren mielikuvan Camillasta. Charles oli isoäitinsä hautajaisissa pitänyt tunteikkaan puheen, joka oli Bowerin mukaan saanut kuningattaren näkemään poikansa uudessa valossa.

– Kuningatar oli siinä uskossa, että Charles ei menisi Camillan kanssa naimisiin hänen elinaikanaan. Tästä huolimatta, Charles kosi rakastajatartaan vuonna 2005, Bower kirjoittaa.

Kuningatar Elisabetin väitetään kuitenkin ilmoittaneen napakasti, ettei hän antaisi Camillan osallistua ennen häitä millekään hovin juhlaillalliselle. Viimeinen niitti oli, kun kuningatar kielsi Charlesia käyttämästä tarkoin varjeltua walesilaista kultaa Camillan vihkisormukseen. Charles musertui päätöksestä ja soitti kirjailijan mukaan itkuisia puheluita ystävilleen.


Bowerin mukaan vihanpito tuli lopulta päätökseen hääjuhlissa, joissa kuningatar kertoi häävieraille poikansa olevan nyt naimisissa rakastamansa naisen kanssa. Bower huomauttaa, ettei kuningatar kuitenkaan maininnut Camillaa kertaakaan nimeltä, eikä vaihtanut tämän kanssa sanaakaan juhlissa.

Kun tuli aika ottaa viralliset hääkuvat, kuningattaren väitetään poistuneen sanomatta sanaakaan. Charles oli harmitellut hovin henkilökunnalle ettei kuningataräiti Elisabet päässyt näkemään hänen ja Camillan häitä.

– Voi, kunpa isoäiti olisi ollut täällä näkemässä tämän, Charles oli unelmoinut.

Kuningataräidin taloudenhoitaja Billy Talon oli Bowerin mukaan toista mieltä.

– Jos kuningataräiti olisi vielä elossa, niin sinä et olisi päässyt naimisiin, Talonin kerrotaan todenneen.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt