Prinsessa Anne ei vaatteilla pröystäile – edusti 40 vuotta vanhassa asussa: kuningattaren tytär tunnetaan erittäin säästeliäästä elämäntyylistään - Kuninkaalliset - Ilta-Sanomat

Prinsessa Anne ei vaatteilla pröystäile – edusti 40 vuotta vanhassa asussa: kuningattaren tytär tunnetaan erittäin säästeliäästä elämäntyylistään

Prinsessa Anne tunnetaan hovin uutterimpana jäsenenä, joka on myös hyvin tarkka rahoistaan.

14.3.2018 17:59

Prinsessa Anne tunnetaan hyvin säästeliäänä kuninkaallisena, joka ei vaatteilla koreile. Annella, 67, on nähty vuosien saatossa useita kertoja samoja asuja, ja jotkut Annen omistamista vaatteista ovat vuosikymmeniä vanhoja.

Maanantaina prinsessa edusti äitinsä kuningatar Elisabetin rinnalla Kansainyhteisön päivän juhlallisuuksissa sinivalkoisessa asussa, joka on nähty hänen yllään useita kertoja vuosikymmenten saatossa.

Kuninkaallisasiantuntija Joe Little sanoo People-lehdelle Annen asun olevan 70-luvun lopulta.

Prinsessa Anne on tunnetusti tarkka rahoistaan ja käyttää usein vuosikymmeniä vanhoja vaatteita.

Prinsessan maanläheinen asenne on herättänyt paljon ihastusta briteissä, jotka ovat kritisoineet julkisuudessa etenkin hovin nuorempien jäsenien erittäin kalliita asuja.

Esimerkiksi herttuatar Catherinen luksustyyli on noussut otsikoihin Britanniassa ja viime vuonna hänen kerrottiin käyttäneen vuodessa 134 000 euroa edustusvaatteisiinsa.

Edellisen kerran sinivalkoinen takki on nähty prinsessa Annen yllä vuonna 2014.

Anne sen sijaan pukeutuu edustustilaisuuksissa usein asukokonaisuuksiin, jotka löytyvät jo valmiiksi hänen vaatekaapistaan.

Prinsessa Anne kuvattuna veljensä prinssi Andrew’n kanssa.

Anne on kuninkaallisen perheen todellinen työmyyrä ja viime vuonna hän teki hovin laskelmien mukaan 455 edustustehtävää Britanniassa ja 85 edustustehtävää ulkomailla.

Edustusmatkoillaan Annen tiedetään olevan tarkka kuluista ja majoituksen hinnasta, sillä hän haluaa pitää matkojen kulut mahdollisimman pienenä.

The Telegraph kertoi vuonna 2012 Annen kieltäytyneen jyrkästi majoittumasta merinäköalalla varustettuun hotellihuoneeseen, sillä se maksoi noin 45 euroa enemmän kuin hotellin tavallinen huone.

The Independent -lehdelle on kerrottu prinsessan myös ottavan talteen lehdistä alennuskuponkeja esimerkiksi ravintoloihin ja kahviloihin.

Annen isä prinssi Philip on kuvaillut haastatteluissa, ettei hänen tyttärensä juurikaan välitä seurapiirijuhlista tai designervaatteista. Annen elämän suurin intohimo ovatkin hevoset ja hän on edustanut Britanniaa ratsastuksessa myös olympialaisissa.

– Jos se ei piere tai syö heinää, niin Annea ei kiinnosta, prinssi Philip on tokaissut tyttärestään ja tämän rakkaudesta hevosurheiluun.

Prinsessa Anne on kertonut haastatteluissa rakastavansa ulkoilua viihtyvänsä kaikista parhaiten luonnon helmassa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?