Kuninkaalliset

Ruhtinas Albert 60 vuotta! Vietti nuoruudessaan villiä raikuliprinssin elämää: kauniita naisia, biletystä...

Julkaistu:

Raikuliprinssistä on kasvanut vastuuntuntoinen hallitsija.
Ruhtinas Albert on asettunut aloilleen. Nuoruuden seikkailut ovat olleet jo kauan sitten taakse jäänyttä elämää.

Monacon lilliputtivaltion hallitsija on aviossa ja liitossa syntyi joulukuussa 2014 kaksoset, prinssi ja kruununperillinen Jacques Honore Rainier ja Carladesin herttuatar Gabriella Therese Marie. Vaikka tytär tuli maailmaan ensin, veljestä tehtiin isänsä kruununperillinen.


Jos on Albert nyt aloillaan, ehti hän nuoruudessaan heilastella monien naisten kanssa. Lähemmät välit hänellä oli niin amerikkalaisen tarjoilijan Tamara Rotolon kuin togolaisen lentoemännän Nicole Costen kanssa. Molemmista suhteista syntyi lapset, tytär Jazmin Grace Grimaldi (1992) ja poika Alexandre Coste-Grimaldi (2003). Albert on tunnustanut heidät ja ruhtinas osallistuu jälkikasvunsa elämään mahdollisuuksiensa mukaan.

Miljardin euron omaisuuden haltijana Albert on jopa ostanut Nicolelle ja Alexandrelle suuren kartanon vain jonkin matkan päässä Monacosta. Albert on myös maksanut niin Jazminen opinnot kuin Alexandren koulunkäynnin.


Lapsista kerrottiin virallisesti koko maailmalle sen jälkeen, kun ruhtinas Rainier kuoli huhtikuussa 2005.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Maaliskuun 14. päivänä 1958 Monacon ruhtinatar Grace synnytti miehelleen ruhtinas Rainierille poikalapsen, prinssi Albert Alexandre Louis Pierre Grimaldin. Ennen Albertia ruhtinatar oli synnyttänyt prinsessa Carolinen ja Albertin jälkeen syntyi prinsessa Stephanie.

Albert koulutettiin Amerikan parhaissa opinahjoissa ja hän luki muun muassa politiikkaa, taloutta ja englantilaista kirjallisuutta. Mieluisin opintoaine oli kuitenkin urheilu.

Albert harrasti hiihtoa, keihäänheittoa, miekkailua ja jalkapalloa ja hänellä on musta vyö judossa. Monacon tuleva hallitsija osallistui myös maansa kelkkailujoukkueessa viisiin olympialaisiin. Kansainvälisen olympiakomitean jäsen Albert on ollut jo vuosia ja sitä kautta hän on ystävystynyt muun muassa ministeri Ilkka Kanervan kanssa.

Urheilu on tuonut Albertin Suomeen ja hän oli seuraamassa 2005 yleisurheilun MM-kisoja Helsingissä yhdessä prinsessa Carolinen pojan Pierre Casiraghin kanssa. Parivaljakko ei suinkaan viettänyt rauhallisia hotelli-iltoja Helsingin-visiittinsä aikana, vaan he juhlivat melkoisesti.

Nyt molemmat miehet ovat naimisissa.

Vietti vauhdikasta bile-elämää

Aikoinaan raikuliprinssiksikin kutsuttu Albert rakasti biletystä ja kauniita naisia. Hyvin usein hänen käsipuolessaan nähtiin maailmankuuluja malleja, joista Angie Everhart oli ehkä kuuluisin. Toki nuori prinssi tiesi tulevan vastuunsa, mutta oli päättänyt ottaa ennen valtaistuimelle nousua elämästä kaiken ilon irti.

Isoveljenä Albert oli aikoinaan Stephanie-sisarensa tukena, sillä eräässä vaiheessa prinsessalla meni melko lujaa ja seurustelukumppanitkin vaihtuivat lennossa.

Asuessaan 1990-luvun alussa Los Angelesissa Stephanie juhli niin railakkaasti, että ensin häntä saapui Amerikkaan hakemaan kotiin ruhtinas Rainier – onnistumatta. Sitten tuli Albert-veli, jonka puheita sisko kuunteli. Albertin avulla Stephanie sai elämästään jälleen kiinni.


Syyskuussa 1982 Grimaldin perheen elämä muuttui peruuttamattomasti, kun ruhtinatar Grace kuoli auto-onnettomuudessa.

– Stephaniella kesti vuosia päästä yli äitimme kuolemasta. Hän tunsi alati raastavaa kipua sisällään, sillä hän oli onnettomuuden sattuessa autossa äidin kanssa. Stephanie ei pystynyt vetämään äitiä autosta ulos. Hän jäi miettimään, että jos olisi pystynyt vetämään äidin autosta ja auttamaan, niin äiti olisi ehkä elossa. Nämä ajatukset piinasivat Stephanieta vuosikausia, Albert sanoi amerikkalaislehdelle jokin aika sitten.


Ruhtinas Rainier koulutti pojastaan tulevaa hallitsijaa, mutta ei rajoittanut tämän vauhdikasta elämää. Rainier itsekin oli elänyt iloisesti ja tapaillut naisia ennen kuin kohtasi näyttelijätär Grace Kellyn.

Kun Rainier tapasi Kellyn tämän ollessa filmaamassa Rivieralla, ruhtinas tiesi tavanneensa tulevan vaimonsa. Heidän häitään tanssittiin 1956.

Rakkaus ruhtinasparin välillä oli vuosikymmenten aikana kasvanut niin suureksi ja vakaaksi, ettei Rainier koskaan toipunut vaimonsa kuolemasta, sen on Albert julkisesti kertonut.

Charlene kesytti Albertin

Vuosien saatossa monacolaiset alkoivat olla huolissaan siitä, ettei Albert löydä rinnalleen vaimoa.

Kun Albertista tuli 47-vuotiaana ruhtinas, kansalaiset olivat todella huolissaan siitä, ettei Monacolla ollut perillistä. Toki Alexandresta olisi voinut tulla isänsä kruununperijä, mutta silloin Albertin olisi pitänyt avioitua pojan äidin kanssa.

Euroopassa olisi ollut monia kauniita aatelisneitoja pienen Monacon ruhtinattareksi, mutta Albert huomasi Monacossa vuonna 2000 järjestetyissä uintikisoissa eteläafrikkalaisen uimarin, Charlene Wittstockin. Pitkä ja näyttävä nainen teki vaikutuksen Albertiin ja tuolloin vielä prinssinä ollut Albert pyysi Charlenea illallisille palatsiin.

Vuoden 2000 illallisista alkoi pariskunnan matka, joka ei ole ollut aina helppo. Ensimmäisen kerran heidät bongattiin virallisesti yhdessä Torinon olympialaisissa 2006. Häitä tanssittiin heinäkuussa 2011. Heidät vihittiin siviilimenoin 1. heinäkuuta ja kirkkoseremonia pidettiin seuraavana päivänä.

Charlenella oli kauan vaikeuksia sopeutua ensin kihlatun ja sitten ruhtinattaren rooliin ja sitä kautta suureen julkisuuteen. Albert onkin avoimesti myöntänyt, ettei hän ollut tarpeeksi Charlenelle läsnä suhteen ja avioliiton alussa. Lehdet jopa kirjoittivat, että Charlene olisi karannut juuri ennen häitä, sillä hän tuli toisiin ajatuksiin tulevasta elämästään. Palatsi on asian kiistänyt.

People-lehdelle Albert tunnusti, ettei hänellä ole aina ollut niin paljon aikaa läheisilleen kuin hän olisi halunnut.


Albert myönsi senkin, ettei Charlenea alussa todellakaan nähty tarpeeksi Monacossa. Ruhtinatar ikään kuin etsi omaa paikkaansa. Kun Charlene sitten ilmestyi jonnekin, hän ei paljon hymyillyt.

On sanottu, että Charlene olisi ollut myös mustasukkainen miehensä edellisistä suhteista ja tuntenut itsensä siitä syystä epävarmaksi.

– Tiedän hänen pysymisensä poissa julkisuudesta olleen monille ongelma. Nyt hän kuitenkin osallistuu eri tilaisuuksiin ja toimii ansiokkaasti hyväntekeväisyysjärjestöissä, mutta vaimoni haluaa olla ensin äiti ja sitten ruhtinatar, Albert huomautti.

Tänään 60 vuotta täyttävästä entisestä raikuliprinssistä on kasvanut vastuuntuntoinen hallitsija, hyvä aviomies ja isä. Monacon hallitsijana hän kehittää valtiotaan, keskittää voimiaan ympäristökysymyksiin ja kestävään kehitykseen.

Rauhallisena ja ajattelevana tunnettu mies tekee kaikkensa perheensä ja maansa eteen sekä kasvattaa siinä sivussa poikaansa perillisekseen.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt